Метеорологи РАЕС обіцяють морозний уікенд

775 0

Ми у соцмережах:

Метеорологи РАЕС обіцяють морозний уікенд

За прогнозом фахівців АСКРС цеху радіаційної безпеки РАЕС найближчим часом очікується значне зниження температури, сніг та ожеледиця.

Перейти на головну сторінку сайту
Метеорологи РАЕС обіцяють морозний уікенд
ВЧОРА В 16:57 | НОВИНИ
За прогнозом фахівців АСКРС цеху радіаційної безпеки (ЦРБ) РАЕС найближчим часом очікується значне зниження температури, сніг та ожеледиця.

Як зазначає Інна Тіхомірова, метеоролог цеху радіаційної безпеки РАЕС, минулий 2020 рік став одним з найтепліших в історії 15-річних спостережень метеорологічної станції лабораторії АСКРС ЦРБ РАЕС. За середньорічними значеннями температури повітря, що становила в минулому 2020 році +10.1 °С, теплішим виявився лише 2019 рік. «Цікавим є те, що найнижчим значенням температури повітря в 2020 році стало -7.9, а найхолоднішою добою 2020 року – 8 грудня, коли середня температура повітря знизилася до -4.8 °С. Ми поступово звикаємо до м’якої зимової погоди. Тим приємнішими стають сніг і казкові зимові пейзажі»,- коментує Інна Тіхомірова.

Фахівець продовжила, що з 13 січня на територію України з півночі та північного сходу, в тилу південного циклону, поступово стало надходити арктичне холодне повітря. На щастя опади, які принесли атмосферні фронти, встигли вкрити землю «сніговою ковдрою», що не тільки порадувало можливістю зимових розваг, а й захистило рослини і сільськогосподарські культури від перемерзання. Надходження холодного повітря триває. Вранці 15 січня температура повітря знизилась до -9.3°С і найближчими днями продовжить знижуватися.

«За даними прогнозу погоди, що надходить на РАЕС за допомогою мезомасштабної чисельної прогностичної моделі WRF в системі RODOS, найближчими днями очікується морозна погода. Нічні температури можуть опускатись нижче -20-25°С, вдень -15°С-20°С. Вітер західний, з переходом на північний, 2–5 м/с. Опади поступово припиняться. 18 січня опадів не очікується», - наголосила Інна Тіхомірова.

Варто зазначити, що адміністрація Рівненської АЕС, в свою чергу, відповідально ставиться до охорони здоров’я та забезпечення безпечних умов праці для своїх співробітників за будь-яких погодних умов.

За повідомленням веб- сайту РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також