Методику підрахунку смертності від коронавірусу буде переглянуто

836 0

Ми у соцмережах:

Методику підрахунку смертності від коронавірусу буде переглянуто

Уряд Великої Британії вирішив переглянути методику підрахунку смертей від COVID-19, аби точно знати, померла людина внаслідок інфікування коронавірусом чи з інших причин.

 

"Велика Британія тимчасово призупиняє щоденну публікацію числа померлих від COVID-19 після того, як дослідники виявили статистичні недоліки в підрахунках. Оприлюднення цих даних призупинено до розв'язання цієї проблеми", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зараз у статистику смертей від COVID-19 включають всіх померлих, які були інфіковані коронавірусом, - незалежно від того, померли вони саме з цієї причини чи з якихось інших.

На це звернули увагу науковці з Університету Східної Англії та Оксфордського університету. Вони вказали, що уряд "здається, не враховує, як давно був зроблений тест на COVID-19, чи одужала людина в лікарні й чи була вона виписана".

"Ми повинні пам'ятати, що це нова інфекція, і є свідчення про довгострокові проблеми зі здоров'ям у деяких постраждалих. Зараз саме час переглянути, як обчислюються смертельні випадки", - заявила директорка агентства з охорони здоров'я Англії Сюзан Гопкінс.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також