Невигадана історія про лелеку і маму Героя

926 0

Ми у соцмережах:

Невигадана історія про лелеку і маму Героя

Заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська розповіла у Фейсбуці про те, чому сьогодні плакала як дитина.

Це сталось під час вшанування пам'яті полеглих хлопців на війні. Галина Кульчинська поспілкувалась з Наталією Волошиною, син якої Ігор  загинув на Сході України 21 липня 2014 року, і мама Героя розповіла їй щемливу історію про лелеку, який кружляв над двором.  А все розпочиналось так:

"А лелека, що був попереду
Найсильніший у зграї птах
Довго-довго кружляв над хатою
І легенько присів на дах

Та зненацька почулось матері:
Не плач, рідна, я повернусь;
Щовесни тепер прилітатиму..."

Це слова з авторської пісні Миколи Бобрика "Я повернусь" , і щоразу, коли вона звучить, мурахи по спині, думаю, не лише в мене.

На фото - Наталя Волошина, а на верхньому зображенні Стели Героїв у Рівному - її єдиний син Ігор Волошин, якому завжди буде 29 . Він загинув на Сході України 21.07.2014 року.

Сьогодні, під час вшанування пам'яті наших полеглих хлопців, я стояла поруч з Наталею. І коли звучала пісня "Я повернусь" , вона несподівано тихо сказала мені: "Це правда, так і є." Побачивши мій здивований погляд продовжила: "Я ж цього літа була в Прилуках. І 20 липня збиралася до Києва до "Зали Пам'яті". Зранку в дворі готувала борщ, саме кришила капусту, коли чую сусідський хлопчина кричить до своєї мами: "Дивіться, дивіться, лелека прилетів!". Я підвела голову і, дійсно, самотній лелека кружляв саме над нашим двором. Щось воно є таке, як в цій пісні...це правда, я не придумала...".

Я не могла нічого сказати - просто плакала як дитина. А Наталя дивилась своїми синіми, виплаканими за ці роки очима , на портрет свого сина, якому завжди буде 29 років.

Низький уклін Вам, мами Героїв, за ваших синів. Низький уклін всім, чиї рідні віддали життя за наш сьогоднішній день.

Ми не забудемо їх ніколи. Вони живі, поки ми пам'ятаємо!  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також