Мічуда свого не досяг: ЦВК відхилила його скаргу на «Рівне Разом»

1135 0

Ми у соцмережах:

Мічуда свого не досяг: ЦВК відхилила його скаргу на «Рівне Разом»

Стало відомо рішення Центральної виборчої комісії України щодо скарги, у якій вимагалося скасувати реєстрацію кандидатів від партії «Рівне Разом», які балотуються до міської ради Рівного. ЦВК відмовила в її задоволенні.

 Автор звернення – Ігор Мічуда, який є кандидатом на міського голову Рівного. Очевидно, подаючи її, він не вивчив законодавства і не був ознайомлений із виборчим кодексом. Адже він не є тим суб’єктом, який наділений правами подавати подібну скаргу. І ЦВК не наділена повноваженнями скасовувати рішення місцевої територіальної виборчої комісії.

Вийшовши з ЦВК, Ярослав Калька роз’яснив:

- Ігор Мічуда не є належним суб'єктом звернення із скаргою, оскільки постанова про реєстрацію кандидатів в депутати від «Рівне Разом» ніяк не порушує його права як суб'єкта виборчого процесу, оскільки це різні види виборів. ЦВК може розглядати звернення та оскаржити бездіяльність ТВК, а з заявою, яку подав Мічуда, вийшло, що він намагався оскаржити дію територіальної виборчої комісії.

Нагадаємо, що Ігоря Мічуду ЗМІ називають технічним кандидатом. Причина – його кримінальне минуле, адже його звинувачують у вчиненні особливо тяжких злочинів у складі злочинноі? групи. Наприкінці травня минулого року Мічуду затримали за звинуваченням у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень.

Ігор Мічуда не здався поліції і чинив опір під час затримання, маючи при собі зброю. Після того, як його все ж вдалося відправити до ізолятора тимчасового утримання, він став підозрюваним одразу в декількох злочинах: одержанні неправомірноі? вигоди у великому розмірі, опорі правоохоронцям, погрозі насильством або вбивством працівнику поліціі?.

Уже восени того ж року йому змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт з восьмої години вечора до восьмої ранку. Ніхто не очікував, що Ігор Мічуда подасть документи і зареєструється на кандидата на посаду міського голови. Саме тому в аналітичних матеріалах у ЗМІ його охрестили технічним кандидатом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також