Мічуда викликає Шакирзяна на дебати

2909 0

Ми у соцмережах:

Мічуда викликає Шакирзяна на дебати

Його звинувачували у корупції, проти нього організовували мітинги, писали доноси. Його півроку протримали у СІЗО. Однак начальник ДАБІ Рівненської області Ігор Мічуда не зламався. Він заявив, що буде балотуватися на посаду міського голови Рівного, щоб зруйнувати прогнилу систему. Одразу після цієї заяви кандидату почали погрожувати, тому держава забезпечила його охороною.

 - Ті, хто йдуть у владу, повинні відповідати за свої слова, - розповідає кандидат на міського голову Ігор Мічуда. - Коли у травні я побачив по всьому Рівному дорогі бігборди з Віктором Шакирзяном, про якого я нічого не чув, то дуже здивувався. Він називає себе великим будівельником. На цих бігбордах також була вказана назва компанії «Захід-Трансбуд», з якою він «будує комфортне місто». Тоді я вирішив поцікавитися, чи має ця компанія будівельну ліцензію і що в дійсності вона збудувала. Адже раніше про таку фірму на будівельному ринку я взагалі не чув. Згідно з чинним законодавством кожна компанія має мати ліцензію на певний вид робіт. Будівництво – це складна річ, яка потребує фахових спеціалістів. Виявилось, що компанії «Захід-Трансбуд» ніколи не видавалася будівельна ліцензія. Тоді у мене виникло запитання: яке комфортне місто Шакирзян збудував? Є підстави вважати, що за ним стоїть забудовник Щасливого. Саме той, за моєю інформацією, який у 2018 році організовував мітинг біля Рівненської ОДА. Саме тоді на Щасливому почали будувати великий торговий центр без жодного дозволу. Водночас один з будівельників написав заяву у поліцію про те, що нібито возив мені якісь «відкати». Слідство не знайшло цьому жодних доказів, а той мітинг на мене ніяк не вплинув. Більше того, забудовник із Щасливого сплатив штраф за те, що почав будувати торговий центр без документів. Тобто, сам визнав, що був неправий. Але за свої слова тепер потрібно відповідати. Тому я викликаю Віктора Шакирзяна на дебати. Підозрюю, що він на ці дебати не прийде.


За словами начальника ДАБІ Рівненської області Ігоря Мічуди, забудовник висунув на вибори свого кандидата, щоб вирішити проблеми мікрорайону:

- Є підстави стверджувати, що забудовниками цього мікрорайону можуть бути недоплачені податки. Адже всі багатоповерхові будинки там зареєстровані на фізичних осіб, і це дозволило зменшити пайову участь. Йдеться про податок, який сплачує кожен забудовник на розвиток території. По-друге, з кожного нового квадратного метра сплачується податок на додану вартість. Якщо зайти на геопортал міськради Рівного, то вас шокують суми по Щасливому. Вони показують, що один квадратний метр житла на Щасливому вартує приблизно 600 гривень. Хоч середня вартість квадратного метра у Рівненській області, яку затвердив Мінрегіонбуд, складає 13 339 гривень. І саме з цієї заниженої вартості квадратного метра забудовник сплатив податки, зекономивши на відрахуваннях до міського бюджету. Більше того, згідно генерального плану міста Рівного, на Щасливому мають бути побудовані чотири дитсадки і школа. Коштуватиме все це разом із зливною каналізацією приблизно 800 мільйонів гривень. Тепер ви розумієте, чому забудовник виставив свого кандидата на вибори. Якщо він виграє на виборах, то всі наші податки підуть на Щасливе, а про мікрорайони Басів Кут, Ювілейний, Північний та інші нова влада забуде.

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також