Міфи про кліщів

2117 0

Ми у соцмережах:

Міфи про кліщів

Щоб убезпечити себе від укусів кліщів, потрібно бути хоча б трохи обізнаним про їхню поведінку. Медики розвіяли найпоширеніші міфи про цих небезпечних комах.

Кліщі живуть не тільки в лісі. Достатня кількість цих комах є в міських парках і на відкритих зелених зонах. У групі ризику перебувають тварини та їхні власники. Особливо обережними слід бути собачникам.

Енцефалітних кліщів можна зустріти всюди — і в глухих лісах, і в центрі великих міст. Будь-який відкритий майданчик із зеленою зоною — потенційно небезпечне місце. При цьому відсоток енцефалітних кліщів досить малий — від 5% до 20% від загальної кількості.

Кліщі не падають на людину зверху і не вміють стрибати. Вони забираються на людину знизу. Кліщі чіпляються за взуття, одяг і підбираються до тіла. До речі, кліщі вміють повзати тільки вгору.

Щоб убезпечити себе від укусу кліща, потрібно покривати захисними засобами одяг, а не шкіру. Адже кліщі тримаються за одяг. Тому перед прогулянкою в ліс важливо його обробити хімічними засобами.

Олія ніяк не впливає за енцефалітного кліща. Якщо помазати місце укусу олією, то кліщ, скоріше за все, помре. Але якщо він був заражений, то це ніяк не вплине на людину. У будь-якому разі після укусу кліща потрібно звернутися в лікарню.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також