За результатами досліджень американських вчених, регулярне вживання мигдалю допомагає збільшити рівень «хорошого» холестерину і знизити вміст у крові «поганого».
«Поганим» холестерином називають холестерин ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ). Саме він є джерелом утворення бляшок, відкладаючись на стінках судин. ЛПНЩ сприяє розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця. Мигдальний горіх вважається одним з найбільш корисних серед горіхів. У ньому міститься багато клітковини, білка, магнію, калію, вуглеводів, вітамінів, особливо вітаміну Е, каротиноїдів, лікопіну, жирної олії. Він не тільки здатний регулювати рівень холестерину в організмі, а й знижує ризик розвитку інфаркту, старечого слабоумства, покращує зір. А мигдальну олію використовують не тільки в традиційній терапії, але і в косметології, арома— та мануальній терапії. Протипоказання до вживання мигдалю: алергічна реакція, підвищена частота серцевих скорочень, ожиріння, нервова перезбудженість. Мигдаль не варто також давати маленьким дітям.