Микола Несенюк: Час розбирати блокпости

2926 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Перші блокпости на наших дорогах з’явились вже 24 лютого 2022-го. До вечора цього дня їх було вже кілька сотень, а ще за день вони були вже у кожному селі – місцеві добровольці день і ніч пильнували в’їзд та виїзд до села, нашвидкуруч збудувавши примітивну вогневу точку. Так було повсюди – ніхто не знав звідки ще може посунути ворог, де може висадитися ворожий десант, звідки зайти диверсанти.

Не знаю, чи упіймали на цих блокпостах хоч одного ворожого агента, принаймні не пригадую такого. Зате добре пам’ятаю, як простояв навесні минулого року мало не пів дня перед блокпостом на в’їзді до Києва з боку Одеси. Тоді це сприймалося як належне – ворог був неподалік столиці. Згодом більшість блокпостів, а може й усі вони, поступово втрачали своє призначення, якщо не вважати таким знаходження заняття для добровольців із тероборони. Вже минулого літа вони лише створювали проблеми на в’їзді та виїзді із великих міст.
 
Тепер і поготів – саморобні укриття навколо бетонних плит на тлі потоку цілком собі цивільного транспорту викликають суперечливі почуття. Особливо після того, як кілька постових на блокпостах поблизу Києва стали жертвами правоохоронців, які їх "не помітили", проїжджаючи повз блокпост. Очевидно, що контроль за транспортним потоком мав би здійснюватися більш сучасним та досконалим методом, а не просто поглядом постового на проїжджаючі авто. Ну і бетонні брили теж слід було кудись з доріг забирати.
 
Тому мене щиро втішило повідомлення про те, що десь оголосили тендер на виконання робіт з демонтажу блокпостів. Чому ні? Чому не заробити трохи на роботі, яка у старі часи була би виконана за пів години після дзвінка міського голови керівнику найближчої будівельної організації? Моя радість була викликана тим, що наші люди і тут придумали як збити зайву копієчку з бюджету. Значить, немає у наших людей страху. Значить, вірять вони, що війна не повернеться і можна знову починати красти як у мирний час!
 
Крадіть на здоров’я, мої рідненькі! Аби лише війна справді не повернулась і не довелося знову будувати на дорогах блокпости!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також