Микола Несенюк: Чи поїде Коноплянка до Олександрії?

677 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Чи поїде Коноплянка до Олександрії?

У складі національної команди України, яка готуватиметься до двох червневих матчів європейського відбору, не виявилось Євгена Коноплянки. Його немає ані серед 27 гравців, викликаних на збори, ані серед п’яти резервних. Що ж сталося? Чому один із найвідоміших українських футболістів, який ще у березні виходив на поле у виїзному матчі з Англією, раптом зник з поля зору не оголошеного досі тренера збірної?

Причина очевидна – до головної команди Коноплянку викликав Руслан Ротань, який цієї зими додав до посади тренера збірної U-21 посаду тренера «Олександрії», а невдовзі очолив національну команду. Євген Коноплянка на той час працював в основному на лаві запасних команди «Краковія» - середнячка польської ліги. Але Ротань розгледів у ньому ще не витрачений потенціал і не просто викликав до збірної, а ще й випустив на поле в Лондоні наприкінці без варіантів програного матчу з Англією.
Дехто може зауважити, що ця гра була програна ще до початку. Коли наша збірна спочатку опинилася без тренера, а потім її очолив Руслан Ротань, чиї тренерські здобутки поки що не дуже переконують. Але як би там не було, Євген Коноплянка таки зіграв за збірну. Можливо, Ротань згадав забуту вже осінь 2012-го, коли сам грав поруч із Євгеном в Лондоні проти Англії. Тоді 23-річний Коноплянка забив англійцям дивовижний за красою м’яч, і наші зіграли внічию 1:1. Навряд чи варто вірити брудним чуткам про те, що очоливши збірну Ротань вирішив просто взяти давнього друга до Лондона, аби згадати там разом старі добрі часи.
Що тепер? Тепер, як на мене, Руслан Ротань як порядна людина просто зобов’язаний запросити Євгена Коноплянку до очолюваної ним «Олександрії». Це нескладно – у «Краковії» українцю нещодавно чемно подякували і сказали, що його послуг більше не потребують. Чому ні? Команда із Олександрії отримає гравця збірної, який разом із Денисом Мірошниченком, якого Ротань теж викликав у березні до збірної, поведуть колектив до нових звершень. Що цікаво, потенціал Мірошниченка як гравця національної команди теж зник кудись одразу після того, як Ротань пішов із тренерів збірної.
Щоправда, цій надихаючій перспективі може завадити рішення власника «Олександрії». Він цілком здатний розчаруватися в потенціалі тренера Ротаня, який несподівано вгледів посеред поточного чемпіонату. Сподіваємось, що до цього не дійде і ми ще побачимо Ротаня та Коноплянку в одній команді. Не ветеранській – туди вони завжди встигнуть!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також