Микола Несенюк: Чи зберігати свічки?

424 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Чи зберігати свічки?

Пішов уже другий рік як у мене вдома лежить на видному місці жменя свічок аби в разі чого освітлювати ними приміщення. Поруч павербанк для підзарядки телефона на випадок відсутності світла і радіоприймач на батарейках що працюватиме за відсутності мобільного зв’язку. В іншому місці зберігаю близько сотні літрів прісної води. Ну і масляний обігрівач. Навіть два. Увесь цей набір мені так і не довелося використати цієї зими. Лише одного разу не стало води в крані, але це тривало недовго – менше доби. Те ж саме і поза домом – чи не кожна хоч трохи серйозна контора прикрашена одним, а той кількома генераторами, які теж так цієї зими і не знадобилися.

Що це має означати? Чи пропали дарма наші гроші, витрачені на згадані і незгадані запаси та приготування на випадок самі знаєте чого? Хотілося би щоб так і було. Навіть більше – я готовий закупити ще стільки ж свічок та усього іншого аби вони потім ніколи не знадобились. Бо ж ви уявляєте в які збитки влізли бізнесмени, які приготували ще влітку на продаж купу всього потрібного на випадок проблем із світлом, теплом, водопостачанням та усім іншим! Скільки генераторів стоять нерозпакованими на складах! Скільки свічок позлипалися в упаковках від тривалого зберігання!
 
Скажете, що мені пощастило? Що є місцевості де люди через війну потерпають від руйнування ворогом того, що з позаминулого року почали у нас називати "об’єктами інфраструктури"? І що попереду нас усіх ще невідомо що очікує? Це справді так. Тому мій запас свічок має дві можливі перспективи: або я таки спалю їх коли не стане світла, або віднесу їх до церкви і поставлю перед іконою Спасителя, дякуючи за перемогу. А поки нехай ще полежать.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також