Микола Несенюк: «Динамо» - як бути такими як всі?

550 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: «Динамо» - як бути такими як всі?

Криза, у якій опинилось минулого сезону київське «Динамо», має багато причин найрізноманітнішого характеру. Але головною, як на мене, є сприйняття командою самої себе і те, як її сприймають інші. Серед тих, хто цікавиться футболом, так само як серед тих, хто ним не цікавиться, «Динамо» вже багато років сприймається виключно як чемпіон, як переможець. Хтось цим пишається, когось це дратує, але так воно і є. І саме в цьому головна проблема! Тому що на запитання чому саме «Динамо» має бути чемпіоном ніхто відповіді не дасть. Бо її немає.

Мало хто сьогодні пам’ятає і мало кому це насправді цікаво, але історичні досягнення та переможні традиції київських динамівців виникли не на порожньому місці. Ще з тридцятих років минулого століття на перемоги київського «Динамо» працювало усе футбольне господарство України. Ця робота помножена на здібності футболістів та майстерність тренерів врешті дала результат – від шістдесятих років минулого століття аж до кінця дев’яностих лідерство команди в СССР, а потім у незалежній Україні не піддавалося сумніву. Як інакше, коли на тебе працює вся країна?
 
Все змінилося на рубежі двохтисячних, коли «Динамо» із неоголошеної футбольної збірної України поступово стало лише одним із футбольних клубів, чиї можливості не перевершували, а часом очевидно поступалися можливостям конкурента. Не має сьогодні «Динамо» колишнього ресурсу, який дозволяв збирати до команди усіх найкращих гравців України. Його і не повинно бути. Сьогодні будь-який небідний українець або група українців здатні побудувати чи орендувати тренувальну базу і запросити до своєї команди сильних футболістів. Власник київського «Динамо» тепер має такі самі можливості як і власники інших клубів. Але саме від Ігоря Суркіса вимагають аби його «Динамо» було найсильнішим!
 
А це вдається не завжди. Трапляються помилки, приймаються не завжди вірні рішення, а головне – конкуренти не дрімають! Всі хочуть виграти у славетного «Динамо» і це чудово! Від цього наш футбол лише виграє. І «Динамо» теж! Але чому тоді ті, хто так прагне обіграти «Динамо», у той самий час вимагають від того ж «Динамо» виключно перемог? Саме в цьому, як мені здається, і полягає головна проблема! Нам усім слід навчитися сприймати київське «Динамо» не як вічного чемпіона, а як таку саму команду як і всі. Яка так само бореться за перемогу і сподіваюся, таки цієї перемоги досягне на радість усім нам! Інакше ніяк!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також