Микола Несенюк: Гроші на війну

691 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Гроші на війну

Війна – це насамперед гроші! Це знають усі, але про це чомусь не прийнято говорити вголос. Історію будь-якої війни від стародавніх часів до сьогодні прийнято розпочинати з таланту воєначальників та героїзму вояків з одного боку та бездарності воєначальників і негеройських вояків з іншого. Про головне, про те, на які гроші утримувались війська та за які гроші купувалася зброя, якось не говорять. А якщо говорять, то крізь зуби – не це, мовляв, головне!

Насправді все навпаки! Кожен день війни коштує величезних грошей. Чим більша війна, тим більше треба грошей! У кого їх немає, той війну програє.

У другій світовій війні, якою нам у школі прогризли всі вуха, перемогла Червона армія за американські гроші. Червоноармійці мали у щось одягатися, щось їсти, на чомусь їздити, з чогось і чимось стріляти. Все це, а точніше, практично все поставляли Сполучені Штати за програмою ленд-лізу.

У нинішній війні все мало бути би так само – американський ленд-ліз мав би забезпечити українське військо усім необхіднім і ми мали би перемогти ворога. Цього чомусь не сталося. Ленд-ліз виявився якимось не таким і тому війна затягується, завдаючи щодня шалених збитків. Ці збитки складаються із того, що знищується щодня агресором на нашій території, та із того, що витрачається на зброю та боєприпаси для неї.

Грошей в Україні вже немає. Вони є у Америки, але та чомусь не поспішає. Напевно тому, що грошей у США дуже багато. Але навіть американська казна не бездонна. І щоб вічно допомагати нам без наближення перемоги грошей може не вистачити.

Тому якщо Штати справді хочуть нас врятувати, вони мають дати нам все і одразу. Так буде дешевше. Воєнні дії 2014-2015 років зробили нас втричі біднішими. Але ми тоді вистояли. У скільки разів ми збідніємо - тепер ніхто ще не знає. Аби вистояти і перемогти!

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також