Микола Несенюк: Коли почалася війна?

663 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Коли почалася війна?

Коли хтось нині каже про те, що нинішня російсько-українська війна є початком «третьої світової», напевно погано вчив історію, коли він молодий, або погано читав газети, коли він вже молодий не дуже. Тому що «третя світова» розпочалася одразу ж після другої. Чи не кожен збройний конфлікт, що спалахував десь на планеті Земля, одразу поспішали оголосити початком «третьої світової».

Так було під у сорокові-пятдесяті під час війни у Кореї, у шістдесяті сімдесяті - під час війни у В’єтнамі, у вісімдесяті-дев’яності - під час війни в Афганістані.

Пам’ятаю як при мені американський дипломат 11 вересня 2001 року назвав початком «третьої світової» напад на торговий центр у Нью-Йорку. Він казав це, дивлячись у прямому ефірі як там падали «башти-близнюки».

Окрім згаданих було ще з добрий десяток подій, які впевнено чи не дуже оголошували «третьою світовою».

Тепер «третя світова» триває в Україні, щодня забираючи нові і нові людські життя. Чи так це насправді?

Давайте згадаємо що і першу і другу світові війни ніхто тоді так не називав. Це вже згодом, коли були підписані акти про капітуляцію переможених, історики дали тим війнам такі назви.

Ми не можемо знати коли і хто підписуватиме документи про завершення нинішньої війни. Ми не знаємо навіть чи будуть такі документи взагалі і чи буде ця війна завершена.

Від того, називатимемо ми її тепер «третьою світовою» чи ні, нічого на для кого не зміниться.

То нехай за це болітиме готова у тих істориків,що писатимуть колись про наші дні. А нам своє робить!

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також