Микола Несенюк: Корок по-європейськи

654 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Корок по-європейськи

Цього літа довелося кілька разів побувати за кордоном. Недалеко – Польща, Німеччина, Чехія, Австрія… Літо було спекотне тож я за можливості втамовував спрагу холодними напоями у пластикових пляшках. Напої ці там такі ж самі, як і у нас, пляшки теж. А ось корки! За десятки років, упродовж яких у нас продають всілякі коли, спрайти та фанти, я звик легко відкручувати пластиковий корок від пляшки аби попивши, вкрутити його назад. Аж цього разу отримав проблему – у купленої в Польщі чи деінде в Європі пластикової пляшки корок не відкручувався. Точніше відкручувався але наполовину. Аби відкрутити його зовсім слід було додати чимало зусиль, буквально віддираючи той корок від пляшки подібно до стоматолога, що видаляє у пацієнта щипцями безнадійно хворий зуб. І так було кожного разу коли я намагався відкоркувати ту їхню газовану воду. Було незручно але я впорався і майже забув про цей досвід повернувшись додому.

Аж раптом натрапив днями на інформацію про те, що ті корки у європейських пластикових пляшках не відкриваються повністю не тому, що зроблені неякісно, а навпаки – це зроблено спеціально за особливою технологією. Мета проста – споживач не повинен викидати корок окремо від пляшки потенційно забруднюючи таким чином їхнє європейське довкілля.
 
Цей новий прояв боротьби європейців за чистоту природи викликав у мене не повагу, як було би раніше, а неприховану шалену лють. Тут щодня від ворожих обстрілів руйнується найнеобхідніше, гинуть люди, стираються з лиця землі цілі села і міста, а ви за пару сотень кілометрів від цього наполегливо боретесь із засміченням вулиць пластиковими корками! У мене немає слів аби висловити свої ставлення до проблем, що непокоять наших європейських сусідів. А у вас?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також