Микола Несенюк: Ми для них – герої серіалу

645 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Ми для них – герої серіалу

Дитячий мультик «Ну, пагаді!» я припинив дивитися з третього чи четвертого випуску. І не лише тому, що новий випуск цього мультфільму слід було чекати кілька місяців і я таким чином виростав із дитячого віку. Головною причиною було те, що я зрозумів - у цьому кіно вовк ніколи не з’їсть зайця. Бо тоді не буде про що розповідати у наступному випуску. Ми тоді не могли бачити численні іноземні мультсеріали, які виходили за тим самим принципом. Вони дісталися нашим дітям та онукам.

А ми тим часом самі стали дійовими особами нескінченного поки що серіалу, який, на жаль, не вигаданий сценаристами, а відбувається з нами щодня. Цей серіал вже скоро як рік із задоволенням дивляться наші численні «іноземні партнери». Чому ні? Справді ж цікаво, як ці українці знову викрутяться і не дадуть себе перемогти могутньому та безжальному ворогу. Заради такого видовища можна і грошей трохи витратити. Аби допомогти українському зайцю не потрапити у лапи московському вовку. Після чого відчувати себе благодійниками, яким ми тепер маємо бути навіки вдячні. І продовжувати дивитися серіал у вигляді реальної війни на нашій землі. Війни, де гинуть люди, стираються з лиця землі міста і села, мільйони біженців поневіряються світом. Це вам не Голлівуд! Все по-справжньому!
Можна навіть самому з’їздити з Америки чи Британії на місце дії цього серіалу, аби «відчути атмосферу», зробити знімки себе безстрашних на тлі руїн Бородянки, бомбосховищ Києва, українських бійців в окопах другої чи навіть першої лінії. А потім поїхати додому і хвалитися цим перед друзями, які теж, можливо, забажають взяти участь у такому цікавому та небезпечному атракціоні. Ми ж у цьому атракціоні живемо. Через кожного з нас так чи інакше проходять сюжети цього страшного серіалу, і ми не знаємо, коли і чим це закінчиться.
Думав, що ясність внесе американський президент Байден після зустрічі з нашим президентом Зеленським. Він і вніс. Коли перекласти сказане Байденом на людську мову, то ми почуємо задоволення від нашого серіалу. Від того, які ми молодці. Які ми мужні, безстрашні та терплячі. За що американці нам дадуть ще трохи грошей і зброї, аби вистачило на другий сезон цього серіалу.
А що ви хотіли? Щоб нашому зайцю дали рушницю, аби він вбив того хижого вовка? Або як не рушницю, то хоча би дубину, аби гнати нею цього вовка подалі з нашої землі? Навіщо, коли серіал такий цікавий, а вовк у ньому таки справжній – може вкусити і навіть загризти!
Чи не кожен з нас хоча б раз у житті мріяв стати кіноактором і зіграти роль героя-переможця, який долає всі неймовірні труднощі, уникає усіх небезпек і врешті перемагає! Тепер наша мрія здійснилася! Нашою роллю насолоджується увесь світ. Він не хоче, щоб кіно закінчувалося. І нам доведеться дограти свої ролі, якими б вони були - драматичними, комічними чи трагічними. І робити це аж до завершення сезону цього серіалу, тобто війни. Скільки буде цих сезонів, коли глядачам за кордоном стане врешті нецікаво і вони дадуть нам вбити цього вовка? Байден сказав, що скільки треба, стільки і буде!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також