Микола Несенюк: На якій хвилині призначать пенальті?

662 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: На якій хвилині призначать пенальті?

Якщо не станеться нічого страшного, сьогодні візьме старт новий чемпіонат України з футболу. У Житомирі місцеве «Полісся» зіграє з «Вересом» із Рівного. Гадаю, що це буде головний матч першого туру. І ось чому:

Власник житомирської команди, який є чи то власником, чи то співвласником торгової мережі АТБ, зробив «Полісся» головним ньюсмейкером футбольної України. Про його «Полісся» говорять і пишуть більше і частіше ніж за «Шахтар» чи «Динамо», не кажучи вже про інших. Чому ні? Команда обласного центру, представник якого ще ніколи (!!!!!) в історії не грав у вищій лізі, вже який місяць скуповує всіх, кого можна купити. Точніше, не купує, а запрошує! Звісно, що футболісти злітаються до Житомира не заради грошей, а заради «хороших умов для підготовки», «вирішення амбітних завдань» та іншої маячні, якою футболісти і тренери годують вдячних журналістів ще з часів кінофільму «Вратарь». Останнім до «Полісся» приєднався Олександр Усік. Так, той самий боксер, що залежно від обстановки або відрощує на голові козацького «оселедця», або раптом забуває чий Крим.
 
Навіщо цей боксер серйозній футбольній команді? А навіщо був блогер команді із Рівного, яка саме і гратиме у Житомирі перший в історії міста матч у вищій лізі? Очевидно, що досвід «Вереса», який так захопився піаром, що ледь не вилетів до першої ліги, нічому не навчив сусідів із Житомира. Можна набрати скільки завгодно футболістів, можна заявити за команду хоч Джорджа Байдена, але все врешті вирішується на футбольному полі. А на ньому у «Полісся» далеко не все йде успішно. Навесні команда мала найсильніший за іменами та зарплатами склад у першій лізі, але щоб посісти перше місце довелося врешті скористатися помилками на власну користь непідкупних арбітрів. Перефразовуючи вислів про те що «добре слово і пістолет краще ніж просто добре слово», житомирська команда відверто додала до майстерності своїх гравців ненавмисні помилки арбітрів, які допомогли здобути потрібні турнірні очки.
 
Нагадаю, що гра між «Поліссям» та «Вересом» мала за календарем відбутися у Рівному, але «добре слово» власника житомирської команд перенесло матч на сто дев’яносто кілометрів на схід. Ну дуже хочеться чимшвидше влаштувати першу перемогу «Полісся» у вищій лізі! Щоб забути про фейерверки у Житомирі на честь перемоги «Полісся» у першій лізі, які за кілька годин доповнились вибухами ворожих ракет.
 
Виходить, що «Полісся» сьогодні приречене на перемогу? Не став би стверджувати, хоча до цього все йде. Футбол занадто непередбачуваний аби заздалегідь гарантувати комусь перемогу. Єдине, в чому я майже впевнений, що коли «Полісся» не зможе забити «Вересу» з гри, у ворота команди з Рівного буде призначений абсолютно справедливий одинадцятиметровий. Питання лише в тому, чи станеться це на початку гри, щоб суперник дарма не мучився, чи на останніх хвилинах. Аби переконатись в тому, що я в таких речах майже не помиляюсь, згадайте як я передбачив пенальті на користь Аргентини у трьох вирішальних матчах нещодавнього Кубку світу.
 
А потім свято закінчиться. Житомирській команді доведеться доводити свої амбіції у суперництві з командами, які здатні не гірше за житомирян примусити арбітра помилитись на власну користь. Та ще й у футбол грають краще.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також