Микола Несенюк: Продажний Моцарт

622 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Продажний Моцарт

Чи відомо вам що композитор Моцарт, чиї твори стали світовою класикою, написав більшість із них на замовлення? Коли казати нинішньою мовою, то чи не вся музика геніального композитора була «замовною» та «проплаченою». Це не від кого не приховувалося – музикант із задоволенням брав замовлення від князів, графів, архієпископів і так далі.

Так само робили Бетховен, Бах та інші музичні класики тої епохи.
Як не дивно, але і за життя цих та інших композиторів, і за наступні століття ніхто їм цим ніколи не дорікав. Не звинувачував у тому, що вони «писали на замовлення». І досі це нікого не цікавить – твори класиків із задоволенням виконують по всьому світу, послухати їх приходить публіка, їхні симфонії, фуги, кантати та все інше регулярно звучать по радіо.
 
Причина, як на мене, в тому, що ані сотні років тому, коли творили згадані музичні генії, ані пізніше, довкола їхньої музики якось не завелися «розслідувачі», які би цілком безкорисливо нагадували на кожному кроці, що та чи інша симфонія замовлена такого-то року, таким-то бароном за стільки-то талерів чи як там тоді називалися гроші. Цих «розслідувачів» там і досі немає.
 
У нас не те! У нас народ знає всю правду! І тому наші співвітчизники у переважній більшості якось не зловживають слуханням Бетховена. Їм приємніші, залежно від віку, московський блатняк, московська попса чи московський же реп. Бо вони написані від душі, не те що оті симфонії продажного Моцарта!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також