Микола Несенюк: Свинарчуки форева!

1080 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Свинарчуки форева!

Прочитав інтерв’ю міністра оборони Резникова. Дізнався, що у нас є «спецімпортери» озброєнь, які закуповують по всьому світу зброю за державний кошт. І, судячи зі слів Резникова, роблять це не завжди прозоро і вигідно для держави. Коротше – наживаються на війні.

Що цікаво, жодного скандалу з цього приводу досі не сталося. Ніхто нікого ні в чому не звинувачує. Тому що аби звинувачувати, потрібні люди, які це звинувачення професійно «розкрутять».

Пригадуєте передвиборчий стадіон 2019 року і гнівне запитання кандидата Зеленського до тодішнього президента щодо того, чому досі не сидять Свинарчуки? Як це тоді було сказано! Як переконливо виглядав кандидат у президенти! Який праведний гнів світився в його очах! Тоді ще не було війни. Точніше, була, але лише та, на якій «наживався» попередній президент. Не переобрали – так йому і треба! А що тепер? Тепер те ж саме!

І нині, коли на рахунку кожен снаряд, є у нас люди і навіть цілі організації, які непогано заробляють на цій війні. Чому це можливо? Згаданий вище міністр оборони наголошує, що є сугубо цивільною людиною і не тямить у воєнних справах. А те, у чому він тямить, підказало йому створити при своєму міністерстві агенцію із закупівлі озброєнь. А без агенції не можна? Просто взяти і купити зброю напряму у тих, хто цю зброю продає?

Ви ж не створюєте агенцію для того, щоб купити в магазині чи на базарі картоплі чи огірків. А могли би! Призначили би керівником агенції свого сина чи свою дочку і давали б їм гроші. А вони за ці гроші купували б картоплю так, щоб і їм щось залишилось! Не задарма ж працювати!

Я не фахівець у закупівлях, тому не буду нікого ні у чому звинувачувати. Просто зауважу, що міністр оборони Резников, ставши державним службовцем, одразу ж втратив здатність думати як звичайна людина. Він тепер думає як дерслужбовець, який у кожне своє рішення автоматично закладає певний «інтерес». Приблизно як ви автоматично пристібаєте ремінь безпеки, сідаючи в авто, чи застібаєте штани після того як їх вдягнули.

Так робили до Резникова, так робитимуть після нього, так роблять тепер і робитимуть завжди. І не згадані вище Свинарчуки в цьому винні – вони такі, як усі! Тому вони досі і не сидять! Бо їхня справа вічна хто б не був у нас президентом. Чи може Зеленський мене поправить?

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також