Микола Несенюк: За російським сценарієм

627 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне - Телеграф

Після того, як у серпні 1991 року в СССР провалилася спроба державного перевороту, настав дуже короткий період майже повної свободи, яким у різних місцях Союзу, що розвалювався, скористалися по-різному. В Україні оголосили незалежність, у сусідів перейменували Лєнінград на Пєтєрбург, Свєрдловск на Єкатєрінбург і щось там іще. Повернули цим містам історичні назви. Але свобода у них закінчилась дуже швидко, тож перейменувати Лєнінградскую та Свєрдловскую області не встигли. Так все і залишилось, хоча виглядало це повним оксюмороном. Це так само, якби у Києві поруч з майданом Незалежності досі залишалася би площа Сталіна, яка нині зветься Європейською.

Минуло понад тридцять років. Усі там у них вже звикли до того, що Пєтєрбург є центром Лєнінградской області. Чому ні – хіба Пьотр перший та Лєнін робили не одне й те саме? Отак там «об’єднали історію».
У нас нині відбувається те ж саме – українські міста Дніпропетровськ та Кіровоград стали шість років тому, відповідно, Дніпром та Кропивницьким. А області за російським прикладом залишились Дніпропетровською та Кіровоградською. І так вже сьомий рік!
Вже чую голоси «знавців», які скажуть, що для перейменування областей не досить рішення Верховної Ради, треба вносити зміни до Конституції! Ну і що? Хто заважає тій самій Верховній Раді внести ці зміни хоч завтра? Не вистачить голосів? Цікаво, а хто буде проти? Хто захищатиме імена комуністичних катів, якими досі звуться області України? Впевнений, що ніхто. То чому це не робиться? Нема кому підказати Зеленському? Гадаю, що є. І ці «підкажчики» радять йому нічого не міняти. Аби не «дратувати виборців», які можуть образитися на перейменування і не проголосувати за чинну владу на наступних виборах. Це радили Порошенку, і це ж саме радять Зеленському. Та хіба можна їх порівняти? Брехливого і підступного зрадника «Пороха», який «заробляв на війні» та віртуально обнімався з х»йлом, із сміливим і незламним Зеленським, який нічого не боїться і вражає цим увесь світ?
Справді, чому безстрашний Зеленський не дасть команду своїй партії проголосувати за зміни у Конституції, аби з карти України назавжди зникли імена більшовицьких злодіїв? Це ж не просто так? Не могли ж про це просто так забути? Коли так, то нагадую. Запитувати про це самого президента не варто – він не вміє відповідати на незручні запитання і взагалі добре говорить лише по заздалегідь написаному розумними помічниками. То нехай би ті помічники йому підказали. Звісно, якщо вони діють не за російським сценарієм.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також