Микола Несенюк: Збреши мені па-русскі!

662 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Усі ми любимо брехню і не можемо без неї жити. Все наше життя наскрізь просякнуте брехнею, бо без неї життя неможливе! Лише уявіть собі, що б сталося, якби ми всі завжди говорили одне одному лише правду! Що б тоді було? Візьмем пересічну матір, яка каже своєму синові, що він найкращий у світі. Звісно, що це не так, що у світі є набагато кращі сини! Але мати не може не брехати своїй дитині! Не казатиме ж вона, що ти у мене, рідненький, трохи недорозвинений фізично і розумово! Бо так не буває! Точно так само цей син, коли виросте, скаже своїй коханій, що вона найгарніша у світі, що теж буде брехнею, без якої життя неможливе. Чисто фізично – однієї найгарнішої жінки у світі аж ніяк не вистачить для продовження роду людського! І жодна наука тут не допоможе, жодний штучний інтелект!

Цей розлогий вступ я зробив, аби пояснити, чому ми всі так хочемо нині чути брехню про війну. Бо інакше не можна – якщо говорити про війну правду, ми цього не витримаємо! Чи є різниця між брехнею про війну і брехнею не про війну, серед якої ми, як було зазначено вище, живемо, жили і будемо жити завжди? Звісно, що ця різниця є! Вона у тому, що правда про війну таки пробивається до нас повідомленнями про загиблих. Від цієї правди не заховатися і з цією правдою дуже складно жити. Саме тому вже другий рік ми бачимо перед собою цілий парад професійних брехунів на чолі з русскоязичним шептуном, якого один мій колега влучно назвав колись «полковником кінної авіації». І це нормально! Мене інше непокоїть – чому найпопулярніші брехуни суцільно російськомовні? Хіба не можна нести таку ж саму пургу рідною мовою?
Самі брехуни у своє виправдання белькочуть щось про «рускаязичную аудіторію» і як завжди брешуть. Бо причина їхньої глибоко патріотичної русскоязичнасті в іншому – нашою мовою брехати неможливо! Бо така у нас мова – коли хтось каже неправду, це одразу всім зрозуміло! Тому не йде народу така брехня! Їм подавай брехню па-русскі! Бо немає більше у світі мови, настільки органічно пристосованої до брехні! Хочеш брехати – бреши па-русскі! І буде у тебе численна вдячна аудиторія!
Очевидно, що саме так оці брехуни свій вибір мови не формулюють. Для цього слід бути достатньо розумним і мати совість. А із тих, хто має совість, брехунів не виходить. Тому слухайте брехню від тих, хто є, і насолоджуйтесь!

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також