Мікроавтобус виїхав назустріч фурі: з 17 пасажирів 9 загинули, решта в тяжкому стані перебувають в лікарні

9083 0

Ми у соцмережах:

Мікроавтобус виїхав назустріч фурі: з 17 пасажирів 9 загинули, решта в тяжкому стані перебувають в лікарні

Дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася у середу надвечір при в’їзді в Рівне зі сторони Дубно, вже назвали найжахливішою аварією в Україні цьогоріч. Її розслідування ще триває, але редакції «РВ» вже вдалося зібрати таку інформацію.

Рівняни поверталися з Свято-Успенської церкви Заставнівського району Чернівецької області і, подолавши таку відстань, лише кілометр не доїхали додому. 19 січня близько 17:00 за один кілометр до Рівного поблизу села Вересневе 42-річний мешканець Здолбунівського району Олег Степанюк виїхав мікроавтобусом «VOLKSWAGEN LT 46» на зустрічну смугу руху та зіткнувся з багатотоннажною вантажівкою «RENAULT MAGNUM AE 385T» з напівпричепом під керуванням 50-річного Володимира Мота з Львівщини. Вискочивши на другий бік дороги, мікроавтобус опинився між фурою та металевою огорожею обабіч тротуару. Внаслідок сильного удару його правий бік перетворився на купу понівеченого металу, серед якого затисло тіла пасажирів. Ще кілька людей вилетіли на дорогу з салону вже мертвими.

 
На місце пригоди одразу виїхали оперативні групи МНС, міліції та дев’ять бригад швидкої меддопомоги. Загалом до ліквідації надзвичайної ситуації були залучені 45 працівників цих установ та 15 спецавто. Передусім всі вони працювали над тим, щоб визволити тіла пасажирів мікроавтобуса, та відправити ще живих у лікарні. Внаслідок ДТП водій фури та водій мікроавтобуса не потерпіли. Натомість з 17 пасажирів семеро загинули одразу на місці пригоди, ще двоє померли згодом в лікарні, а решта досі там перебувають у важкому стані. На місці пригоди загинули мешканці Рівного — Надія Хомич, 1968 р.н., Лариса Нестерук, 1961 р.н., Олеся Гланська, 1948 р.н., Марина Поварчук, 1964 р.н., Анна Миронець 2001 р.н., Галина Дубровик 1953 р.н. та Ростислав Баранович 1950 р.н. Під час проведення реанімаційних заходів у центральній міській лікарні Рівного померли Галина Шевчук 1958 р.н. з села Спасів Здолбунівського району та Наталія Глушик 1969 р.н. з села Деражне на Костопільщині.
 
Під час аварії зазнали травм: Абрамчук Віталій 2002 р.н. з с.Біла Криниця, госпіталізований в реанімаційне відділення Рівненської ЦМЛ; Абрамчук Ілля 1998 р.н. з с.Біла Криниця, госпіталізований в травматологічне відділення Рівненської ЦМЛ; Абрамчук Тетяна, 1972 р.н. з с.Біла Криниця, госпіталізована в травматологічне відділення Рівненської ЦМЛ; Поварчук Наталія 1986 р.н. з Рівного, госпіталізована в нейрохірургічне відділення Рівненської ЦМЛ; Богданова Вікторія 1997 р.н. з Рівне, доставлена в ОДКЛ; Пилипко Діана 1996 р.н. з с.Бичаль Костопільський р-н, госпіталізована в нейрохірургічне відділення Рівненської ЦМЛ; Бойчук Зінаїда 1996 р.н. з Рівного, госпіталізована в реанімаційне відділення Рівненської ЦМЛ; Миронець Ірина 1996 р.н. з Рівного, госпіталізована в нейрохірургічне відділення Рівненської ЦМЛ.
 

Коментарі Віталій Бойко, начальник обласного управління охорони здоров’я: — Лікарі намагаються врятувати життя потерпілих, які перебувають у лікарнях, троє з них — у вкрай тяжкому стані зараз знаходяться в реанімації, ніч всі вони пережили. Олексій Корольов, рівненський транспортний прокурор: — Водія мікроавтобуса Олега Степанюка було позбавлено ліцензії на право перевезення пасажирів ще 27 квітня минулого року — за недотримання ліцензійних умов, проте вже 25 травня того ж року він отримав нову ліцензію, яка дозволила йому працювати далі. Ми зараз перевіряємо законність видачі цієї ліцензії на право перевезення пасажирів.

 
Анатолій Грицишин, начальник слідчого управління УМВС України в Рівненській області: — За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей, за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України порушено кримінальну справу. Водій «Фольксвагена — ЛТ-46» затриманий у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Поки що на три доби, адалі міру запобіжного заходу для нього обиратиме суд. По справі призначено також ряд експертиз, триває слідство. Руслан Панасюк з прес-служби ВДАІ області: — Мікроавтобус належить приватному підприємцю. Три роки поспіль на перший день Водохреща рівненські прочани їздили у Свято-Успенську церкву, яка розташована у селі Прилипче Чернівецької області. Причому щороку вони їздили на цьому ж мікроавтобусі VOLKSWAGEN LT 46 та з тим же самим водієм.
 
Прес-служба РОДА: — Голова облдержадміністрації Василь Берташ достроково вийшов з відпустки. Сьогодні від відвідає постраждалих в ДТП, яка сталася вчора поблизу Рівного. Кожен з них, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, отримає грошову допомогу. Також її виплатять сім’ям загиблих. Гроші на це виділить обласна, міська та районні влади (Рівненський, Здолбунівський, Костопільський райони). Тим часом урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України, які мали відбутися сьогодні, у зв’язку з трагедією скасовано. 21 та 22 січня на Рівненщині оголошені днями жалоби за загиблими під час ДТП.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також