Міліція виселяє жінок, яких покинули чоловіки

2674 0

Ми у соцмережах:

Міліція виселяє жінок, яких покинули чоловіки

Судиться з чотирма жінками, які разом з дітьми живуть у відомчому гуртожитку на вул.Дворецькій у Рівному, міськвідділ міліції. Троє сімей уже "виписано" з гуртожитку. А виконавча служба півроку тому повідомила, що має справу про примусове виселення їх з гуртожитку. Щоправда, поки що людей ніхто не виселяє. Чого чекати — вони не знають.

Розповідає Ольга Тютюн, мешканка гуртожитку: — Ми заселилися в гуртожиток у 1990 році, він був новий, з окремими одно— і двокімнатними квартирами з кухнями й санвузлами. Це житло отримували наші чоловіки, які на той час працювали в Рівненському міськвідділі міліції, поселялися вони разом з нами, дружинами, та дітьми. Тоді ніхто не переймався ордерами чи договорами на поселення, за комунальні послуги сплачували в бухгалтерію. За ці роки деякі сім'ї розпалися, я і деякі мої сусідки розлучилися з чоловіками. Вони виписалися з гуртожитку і живуть за іншими адресами, а ми з дітьми залишилися тут. У вересні 2011 року я та ще три жінки з нашого гуртожитку отримали повістки в суд за позовом міськвідділу про наше виселення на тій підставі, що з чоловіками ми розлучені, вони в міліції вже не працюють, тут не живуть і не зареєстровані, а ми в міліції теж не працюємо.

Ольга Тютюн
Повістку в суд, крім п.Тютюн, отримали також Олена Мацюк, Жанна Ромаш, — всі вони вже зняті з реєстрації у гуртожитку, та Валентина Потапчук — остаточного рішення по її справі ще немає. Ольга Тютюн стверджує, що її виселення теж поки що спірне, бо справу розглядає Вищий спеціалізований суд України. — До кого лише ми не зверталися за допомогою — і до Президента Віктора Януковича писали, і до Генпрокурора Віктора Пшонки, й до міністра МВС Віталія Захарченка, — продовжує Ольга Тютюн. — Але всі наші звернення пішли в обласне управління міліції, яке виступає однією зі сторін у позовах до нас. Ми й на сесію міськради приходили зі своїм зверненням, однак міський голова сказав, що нічим не може допомогти, бо гуртожиток — власність МВС. І до голови ОДА Берташа звертались. Він сказав, якщо справа в суді, то втручатися не буде. Однак пообіцяв сприяння "по-людськи". Але чи можна цьому вірити, якщо нас уже зняли з реєстрації? До речі, як стверджують жінки, в гуртожитку перший поверх, на якому раніше були актовий та спортивний зали, їдальня, МВС не належить. Усе це переобладнано під квартири. Тож мешканці гуртожитку подали позов до суду, вимагаючи провести експертизу і встановити справжню площу під квартирами в гуртожитку та порівняти з тим, що записано в технічному паспорті, й встановити, кому належать ці квартири. Суд постановив витребувати відповідну документацію з бюро техінвентаризації. Як повідомили в УМВС у Рівненській області, судові рішення набули чинності, тому міськвідділ передав матеріали на виселення без надання іншого житла у відділ виконавчої служби. І додали, що на житловій черзі в обласному управлінні перебуває близько 700 працівників міліції, в очікуванні квартир молоді спеціалісти змушені приватно винаймати житло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також