Мило проти судом у ногах

1815 0

Ми у соцмережах:

Мило проти судом у ногах

Судоми в ногах найчастіше бувають вночі. Різкий біль виникає в литках, немов їх розривають на частини. Однак допомогти може звичайне лавандове мило.

Нога Спека, інтенсивні фізичні навантаження, недостатнє вживання води призводять до втрати вологи і солей, що може привести до мимовільних скорочень м'язів. Знижені температури також здатні викликати спазми в м'язах, тому на ніч варто вкривати ноги ковдрою. Вагітність, зайва вага, заняття спортом, носіння високих підборів або робота «весь день на ногах» викликають посилене навантаження на судини і суглоби ніг, що теж може призвести до судом. Найпростіший спосіб зняти біль від судоми полягає в тому, щоб напружити вже напружений м'яз. Якщо судома схопила м'яз, випряміть ногу і потягніть на себе пальці стопи. Через кілька секунд біль мине.

Щоб запобігти появі нічних судом

Шматок мила покладіть під простирадло. Можна використовувати будь-яке, але краще лавандове: запах лаванди допомагає розслабитися тілу. Чому цей метод спрацьовує — невідомо, проте факт залишається фактом. Тепла вода розслабляє м'язи. Тому теплий душ на ніч зніме напругу в ногах, а струмені води можуть виконати роль масажу. Можна також прийняти ванну або прикласти компрес на хворе місце. Випийте розсолу — від огірків, помідорів чи капусти. Так організм поповнить запас відсутньої солі та інших мікроелементів, які допомагають йому контролювати м'язові скорочення. Їжте банани. У них міститься калій, необхідний для «правильної» роботи м'язів і запобігання болю при русі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також