Мільярдер Бахматюк будуватиме біля кладовища у Тинному

4039 4

Ми у соцмережах:

Олег Бахматюк

Депутат звинуватив міського голову у тому, що він посприяв мільярдеру Бахматюку в отриманні дозволу на забудову земельної ділянки у Рівному.

Йдеться про поле майже у 1,5 га, які знаходиться в районі вулиць Дубенської та Грунтової, за триста метрів від кладовища. Цю землю з 2008 року орендує аграрна компанія «РАЙЗ», яка входить до корпорації «UkrLandFarming» мільярдера Олега Бахматюка. Досі компанія на цьому полі вирощувала кукурудзу, а тепер попросила міськраду дозволу на те, щоб передати цю землю в суборенду для зведення житлових будинків.

Фракція «Батьківщини» на сесії 27 вересня просила міського голову зняти це питання з розгляду і відправити на додаткове вивчення. Однак п.Хомко чи то забув, чи то не захотів цього роботи, тому виніс питання на голосування. За лічені хвилини воно набрало необхідні 22 «за», які забезпечили «свободівці», БППівці, частина «Самопомочі» та більшість фракції «УКРОП».

Після гарячої дискусії, яка плавно перейшла у сварку, міський голова був змушений сказати, що, можливо, використає своє право вето і скасує це рішення. За усі роки головування Володимир Хомко кілька разів таки скористався своїм правом ветувати рішення. Але, вочевидь, не в цьому випадку — так сказав, аби лиш вгамувати депутатські емоції.

Олександр Курсик, депутат від «Батьківщини»:

— Головуючий на сесії маніпулював, порушуючи регламент. Усі депутатські пропозиції потрібно виносити на голосування. Рішення нашої фракції — відкласти це питання на довивчення, що я й озвучив на сесії. Володимир Хомко проігнорував цю вимогу. Нас це обурило. За це він має понести відповідальність. Яку саме — вирішимо згодом. За 300 метрів від того місця знаходиться кладовище, тож, можливо, та територія входить до його охоронної зони. Треба це питання вивчити.

Володимир Хомко, міський голова:

— Погодьтесь, якщо більшість депутатів голосують за одну пропозицію, то очевидно, що не проголосують за іншу. Після цього інциденту я ставив на голосування всі пропозиції депутатів. А для того, щоб заспокоїти зал, сказав, що подумаю, можливо, заветую це рішення. Хоч насправді я не збираюся цього робити. Адже більшість депутатів вже визначилися, як голосувати за це питання.

Святослав Стельмащук, член земельної комісії:

— Зараз там чисте поле. Але, за моєю інформацією, ця земельна ділянка перебуває у зоні Ж1. Максимальна висотність будинків, яка дозволена там, складає всього дванадцять метрів. Тобто якщо там будуватимуть, то будинки будуть не вищими за три поверхи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також