Мільйон доларів — за скляний «хай-тек» у центрі Рівного

1654 0

Ми у соцмережах:

Мільйон доларів — за скляний «хай-тек» у центрі Рівного

Незвична будівля із синіми вікнами в центрі міста, яку звели навпроти ЦУМу в далекому 1996 році, піде з молотка. Місцеві пам’ятають, як колись у ній діяла філія банку, потім приміщення довго виглядало закинутим, а на сходах облаштувалися безхатченки. Володіє цією будівлею на вул. Соборній, 40 у Рівному акціонерне товариство «Укртранснафта», яке роками шукало для нього орендарів. За весь час тут побували філії різних банків, офіс партії одного із столичних політиків та навіть магазин секонд-хенду. 2018-го приміщення планували реконструювати під хаб для креативних компаній, але щось «не зрослося». І нині будівля в стилі хай-тек порожня.

Та якщо раніше просто здавали в оренду, то тепер — продають. Викупити можна через аукціон на сайті Prozorro. Початкова ціна становить трохи більше 40 млн гривень. Якщо порахувати площу приміщення, то вийде приблизно по 500 у.о. за «квадрат». Серед переваг можна назвати вдале розташування будівлі, місце під паркінг та архітектурний стиль, який і досі виглядає актуально. Всередині є навіть атріум — великий простір між поверхами, яким у Рівному може похвалитися хіба обласна бібліотека та один з корпусів НУВГП.

Віталій Чіхічін, представник АТ «Укртранснафта»:

— Будівля довго простояла пусткою. Для нас це непрофільний актив, він не використовується у процесі діяльності магістральних трубопроводів. Тому його можна відчужити шляхом продажу без шкоди для виробничого процесу. Приміщення виставлено на продаж на умовах англійського аукціону — тобто є мінімальна відправна ціна, а переможцем торгів стане той, хто дасть найбільшу ціну. Якщо з першого разу продати не вдасться, будівлю буде виставлено повторно.

Як описує продавець, це чотириповерхова будівля сучасного дизайну загальною площею 2079,2 кв. м, розташована в центрі міста. Збудована як приміщення комерційного банку. Обладнана великим операційним залом, кабінетами для адміністрації, двома ліфтами, депозитарієм, сховищем, автономною даховою міні-котельнею потужністю 200 кВт та має власну огороджену прилеглу територію для під’їзду автомобілів.

Аукціон відбудеться 19 травня. Чи наберуться учасники — поки невідомо. Але зацікавленим у купівлі спершу доведеться сплатити по 10% гарантійного внеску, а вже потім — торгуватися з конкурентами.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також