Мільйон гривень від щирого серця. Для фронту, для Перемоги!

4273 0

Ми у соцмережах:

Ольга Садовник

Ольга САДОВНИК: «Праця провізора, фармацевта – це тисячі задоволених пацієнтів ТДВ «Рівнефармація»
 

24 лютого 2022 року — ранок цього зимового дня українці не забудуть ніколи. Минуло вже понад 200 днів повномасштабного російського вторгнення в Україну. Війна згуртувала і об’єднала нашу націю, кожен знайшов себе на фронті — дипломатичному, економічному, медичному, волонтерському… Поки наші воїни захищають українські землі на полях бою, медичні і фармацевтичні працівники щодня рятують життя українців на фронті та в тилу. Шалена паніка серед мирного населення загрожувала дефіцитом лікарських засобів уже в перші дні війни. За даними Держлікслужби, в ці дні працювало лише близько 10% аптечних закладів країни.

Напередодні професійного свята – Дня фармацевта – приємно відзначити, що колектив ТДВ «Рівнефармація» перший та всі наступні місяці війни повністю задовольняє потреби населення та медичних закладів Рівного й області у лікарських засобах і товарах медичного призначення.

– Наша регіональна аптечна мережа, – розповідає продовжувачка відомої в області фармацевтичної династії Синяків, генеральний директор ТДВ «Рівнефармація», заслужений працівник фармації України, кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК, – з перших днів рашистського армагеддону працювала безперебійно, жоден структурний підрозділ, зокрема цілодобові аптеки, не був зачинений. Ми всі чесно і сумлінно виконували свій фармацевтичний обов’язок, попри те, що в мережі 99,99% – це жінки. Жінки, в яких неповнолітні діти… Жоден з нас не залишив своє робоче місце, ніхто не залишив рідну країну, в повному обсязі забезпечували весь фармацевтичний сервіс.

До речі, в перші дні війни на північних теренах області працювали тільки аптеки ТДВ «Рівнефармація», інші були зачинені. Натомість, наші працівники майже цілодобово перебували на робочому місці. Пригадуєте, був штучно створений шалений ажіотаж: люди хвилювалися, що не можна буде купити ліки. Тож персонал навіть не нічних аптек працював до другої-третьої години ночі: спали на роботі, а вранці знову ставали на свої робочі місця. Попри певні застереження, організували безперебійну доставку власним транспортом ліків і товарів медичного призначення за всіма північними напрямками – на Сарни, Дубровицю, Рокитне, Зарічне, Висоцьк.

Нині ТДВ «Рівнефармація» це:

> 54 структурні підрозділи;
> 49 аптек беруть участь у соціальному проекті «Доступні ліки»;
> 8 аптек з екстемпоральним виготовленням лікарських засобів;
> 11 аптек із відпуском наркотичних ЛЗ та прекурсорів;
> 11 аптек у сільській місцевості.

Екстемпоральне виготовлення ліків в аптеці

Виготовляємо всі зареєстровані лікарські форми: спиртові та водні розчини, настої, відвари, мазі, порошки, суспензії. Основна цінність екстемпорального виготовлення лікарських засобів за рецептами лікаря полягає в індивідуальному підході до кожного пацієнта при невисокій вартості ліків. Завжди свіжі та якісні екстемпоральні вироби не містять консервантів, барвників, підсолоджувачів. Без них не обійтись людям старшого віку, дітям та вагітним. Багато препаратів, виготовлених нашими провізорами, не мають промислових аналогів в Україні. До речі, в перші дні війни саме завдяки аптекам з екстемпоральним виготовленням лікарських форм ми змогли забезпечити перекисом водню та йодом і Рівне, і область.

Прикро перед професійним святом про це згадувати, але в такий складний для нашої країни час усі великі дистрибюторські компаній перейшли на попередню оплату, залишаючи 30% від суми на форс-мажорні обставини. Тобто, платиш 100 тисяч гривень, а товар отримуєш на 70 тисяч. На мою думку, в умовах воєнного часу дистриб'ютори виявили нелояльність до населення і компаній-партнерів, з якими вони працюють багато років.

Бійці повертаються на передову з ліками

Активно, не афішуючи в засобах масової інформації та соціальних мережах, допомагаємо і Збройним Силам України, і волонтерським організаціям. Люди нам щиро дякують за це, у нас є десятки грамот і подяк від ЗСУ і волонтерських структур. Загалом, з початку війни надали військовикам та волонтерам медикаментів і фінансової допомоги на суму понад один мільйон гривень. Зокрема, «Рівнефармація» запровадила спеціальні програми лояльності для учасників бойових дій, неодноразово забезпечувала українських воїнів індивідуальними медичними аптечками, комплектувала набори необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення та відправляла їх на передову.

В Аптеці-музеї. Майбутнє української фармації

Забезпечено безкоштовне відвідування інтерактивної Аптеки-музею на базі аптеки № 3 ТДВ «Рівнефармація», що на вулиці Соборній 187, для дітей вимушених переселенців зі східних і південних регіонів країни. Тут для всіх бажаючих проводимо майстер-класи з виготовлення пігулок, свічок, порошків, кремів… Крім традиційних ліків, відвідувачі Аптеки-музею можуть придбати пігулки щастя, для привернення кохання, душевного спокою, антихандрин тощо, а також поласувати запашним трав’яним чаєм.

Хочу подякувати колегам за те, що повірили в мене. Ваш внесок у розвиток підприємства важко переоцінити, і саме завдяки вам підприємству вдається триматися на плаву на цьому надзвичайно конкурентному ринку. І при цьому ще залишатися одним з найбільших постачальників ліків для госпітального сегменту та одним з найбільших платників податків. За сім місяців повномасштабного російського вторгнення «Рівнефармація» сплатила до державного бюджету 15 мільйонів гривень. Це – наш внесок у зміцнення оборони країни.

В товаристві працюють 216 чоловік, у тому числі п'ять вимушених переселенців, прийнятих на роботу за урядовою програмою підтримки працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Всі наші працівники вчасно отримують повноцінну заробітну плату та відпускні. Коли на деяких підприємствах були перебої із заробітною платою, вони не залишились наодинці зі своїми проблемами. Зокрема, в перший тиждень війни, коли не можна було зняти готівку в банкоматах, усі отримали премії, кошти на виплату яких спрямували з виручки.

Володимир Синяк – засновник ТДВ «Рівнефармація»

На завершення фармацевтична родина Синяків сердечно вітає працівників і ветеранів підприємства, всіх наших партнерів-постачальників, фармацевтів і провізорів Рівненщини з професійним святом – Днем фармацевта. Дякую рідному колективу за довіру, професіоналізм і вагомий внесок у розвиток товариства. Праця провізора, фармацевта, кожного з вас – це тисячі задоволених пацієнтів ТДВ «Рівнефармація».

Здоров'я вам, особистого щастя, оптимізму та родинного затишку. Віримо Збройним Силам і Президенту України. Хай Бог береже наших хоробрих захисників і захисниць! Перемоги і миру нам усім!

Записав Олександр ОЛЬХОВИК

Група працівників ТДВ «Рівнефармація» у День вишиванки


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також