Мільйон гривень застави призначили російському терористу, який готував підрив у Рівному

997 0

Ми у соцмережах:

 Мільйон гривень застави призначили російському терористу, який готував підрив у Рівному

Затриманому в Рівному агенту Росії обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

 Як повідомляє прокуратура, 43-річний житель Одещини має право внести заставу розміром в мільйон 51 тисячу гривень.

Йому інкримінують державну зраду та закінчений замах на диверсію (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ст. 113 КК України). Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

Додамо, що у травні чоловік з власної ініціативи вийшов на представників ФСБ Росії. За їх завданням той збирав і передавав спецслужбами країни-агресора детальну інформацію про один з військових об'єктів на території Одеської області. Також він пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників ООС.

12 вересня агент отримав завдання підірвати один з об’єктів «Рівнеоблводоканалу» - насосну станцію Горбаківсько-Гориньградського водозабору.

Це призвело б до тривалого припиненшня водопостачання близько половини побутових і промислових споживачів Рівного та інших районів області.

 За версією слідства, одесит нібито пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників ООС. Тепер, як уточнила речниця Рівненської прокуратури, санкція інкримінованих йому статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

За словами речниці прокуратури Оксани Жужельської, підозрюваний послався на статтю 63-тю Конституції та відмовився давати свідчення

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також