Мільйон — це тільки на дошки, шлюз буде потім

2873 0

Ми у соцмережах:

Мільйон — це тільки на дошки, шлюз буде потім

Мільйон гривень виділила міськрада на порятунок дамби Басівкутського озера. І це тільки на те, щоб замінити дерев’яні дошки, які вже зогнили і через які нещодавно вже почала просочуватися вода. За ці гроші буде встановлено близько 20 нових дерев’яних балок.

Володимир Хомко, міський голова:

Дошки, які стримують воду, мають бути зроблені з дуба. А ті, що у нас, чомусь із сосни, яка швидко ламається. Невідомо, хто колись такі встановлював. Однак як замінимо їх на дубові, то вони ще мене переживуть. Через те, що шандор там дуже багато, то плануємо замінювати балки по черзі. Почнемо з тих, які найбільше зруйновані та протікають. Можливо, грошей буде потрібно більше мільйона. Треба розуміти, що це невеликий ремонт. Адже проект капітальної реконструкції дамби ще розробляється.

Нагадаємо, що влада міста уже давно хоче реконструювати дамбу так, щоб можна було регулювати рівень води у Басівкутському водосховищі. Але жодна організація за три роки так і не спромоглася виготовити проектну документацію. Зараз планом того, як її капітально реконструювати, займаються фахівці НУВГП.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також