Мільйони — на будівлю для суддів. З камерами

2126 0

Ми у соцмережах:

Мільйони — на будівлю для суддів. З камерами

Схоже, таки не дійде до того, що впадуть стіни старої архітектурно унікальної споруди у Рівному на вулиці 16 Липня, три роки тому відданої під окружний адміністративний суд. Знайшлися нарешті кошти на її реконструкцію. В іще одній історичній будівлі — на вул.Драгоманова, яка дісталася Апеляційному суду області, ремонт розпочнеться незабаром.

16_Липня_будивля_стара_окружний_суд_серпень_2016 (6)

Будівля на вул. 16 Липня
Будівля колишньої жіночої консультації, що на Драгоманова, 9, дісталася Апеляційному суду, який наразі тісниться у приміщенні на Шкільній, нелегко. Місцеві активісти довго протестували проти передачі будинку, вимагаючи, щоб там відкрили Художній музей. Днями Апеляційний суд провів тендер, визначивши фірму, яка до 2018 року має завершити реконструкцію будівлі, передбачивши, у тому числі, камери для підсудних. На тендер подали документи чотири підприємства, зокрема, фірма депутата обласної ради Богдана Файфури. Проте депутатській фірмі, хоч і пропонувала на 5 млн. грн. меншу суму, відмовили, посилаючись на нестачу всіх документів. Тож це бюджетне замовлення отримало ТзОВ «Фірма Опорядрембуд», яке пов'язують з родиною директора «Рівнегазу» Петра Дубаса і власниками якого є Оксана Ляльчук та Ірина Максимчук. «Опорядрембуд» отримає із державного бюджету за роботу понад 22 млн. грн. Жиноча_консультация_Драгоманова_04
Будівля на Драгоманова
Наприкінці серпня мають визначити і фірму, що реконструює стару будівлю на вул. 16 Липня, в якій раніше працював військкомат, а тепер облаштовуватиметься Рівненський окружний адміністративний суд. З 2013-го красивий будинок з ліпниною стоїть напіврозвалений. Тоді на виділені з бюджету гроші фірма «ІБК-Ранг» встигла розібрати дах, перебити внутрішні стіни та укріпити фундамент. І фінансування на цьому на кілька років припинили. Якщо три роки тому реконструкцію будівлі планували здійснити за 10 млн. грн., то тепер потрібно 29 млн. грн. Передбачають, що триватимуть роботи 19 місяців.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також