«Мінер» автостанції визнав свою провину, але не сидітиме

1230 0

Ми у соцмережах:

фото - СарниNews.City

На Рівненщині суд виніс вирок чоловікові, який два місяці тому повідомив, що автостанція у Сарнах замінована і це загрожує загибелі людей. Тоді спецслужби евакуювали з об'єкта 110 людей та кілька годин обстежували приміщення і територію. Зрештою, жодної вибухівки не виявили.

Наступного дня поліція повідомила, що "мінером" виявився 48-річний житель села Корост (за 30 км від Сарн), який тривалий час жив та працював у столиці. Як пояснив підозрюваний поліцейським, він випив зайвого і вирішив пожартувати. "Санкція інкримінованої йому статті передбачає від двох до шести років позбавлення волі", – повідомляли правоохоронці.

Суспільне повідомляє, що за ґрати "жартівник" не потрапить. Його справа завершилась за спрощеною процедурою: чоловік визнав свою вину та підписав про це відповідну угоду з прокурором. Про це йдеться в Єдиному держреєстрі судових рішень. За проступок йому присуджують два роки позбавлення волі, але одразу ж міняють це покарання на один рік умовного терміну. У підсумку в Сарненському райсуді цю угоду затвердили.

На  Рівненщині частину "жартівників", які повідомляють про мінування об'єктів, поліції вдається вирахувати і затримати. Так було із тими, хто "мінував" автовокзал в Рівному, зупинку "Дослідна станція" в Сарнах, автостанцію в Сарнах, ТЦ "Злата плаза". Зазвичай реального покарання такі правопорушники не несуть.

Винятком можна назвати випадок, що стосується 39-річного волинянина. У квітні 2018-го він "замінував" Волинську обласну лікарню, а під час затримання чинив опір і розбив полісмену телефон. І місцевий суд, і згодом Рівненський апеляційний визнали його винним та присудили 4,5 роки за ґратами. У Рівному його взяли під варту в залі суду. Адвокат зазначив, що такий вирок – занадто суворий для людини, яка "вперше в житті помилилась". 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також