«Мінер» два місяці у СІЗО не сидітиме, якщо знайде понад двісті тисяч гривень

585 0

Ми у соцмережах:

«Мінер» два місяці у СІЗО не сидітиме, якщо знайде понад двісті тисяч гривень

Сьогодні суд обрав запобіжний захід рівнянину Василю Мельнику, якого підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху об’єкта критичної інфраструктури та житлового будинку.

Під час слідства встановлено, що 29 січня цього року чоловік, діючи умисно та достовірно усвідомлюючи, що об’єкти критичної інфраструктури України є ціллю для завдання збройними силами рф повітряних ударів та перебувають під особливим контролем держави, впродовж 10 хвилин двічі подзвонив на лінії «101», «102» та повідомив, що він розмістив 20 маячків на об’єкті критичної інфраструктури та житловому будинку в обласному центрі, і вони скоро вибухнуть.

Під час виїзду спецслужб на місця інформація про замінування не підтвердилась. Водночас, такі дії з боку підозрюваного призвели до дезорганізації діяльності та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб – поліції, медиків та рятувальників.

Особу «мінера» оперативно встановили. Ним виявився 35-річний рівнянин. Його затримали та оголосили про підозру.

Сьогодні Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід -  тримання під вартою із можливістю внесення 204 400 грн застави.

Досудове розслідування проводять слідчі  Рівненського райуправління поліції.

Рівненська обласна прокуратура нагадує, що кожного із виявлених псевдомінерів правоохоронці перевірятимуть на зв’язки зі спецслужбами Росії, оскільки така робота часто виконується за гроші країни-агресора та «грає» на руку ворогу. А якщо псевдомінерами виявляться неповнолітні – відповідати доведеться їх батькам. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також