Міністерство освіти – за оптимізацію навчальних закладів Млинова

1655 0

Ми у соцмережах:

На фото з ліва на право: начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський, заступник міністра освіти Дмитро Хобзей та голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький. Фото - прес-служби РОДА

Впродовж двох днів на Млинівщині працювала комісія Міністерства освіти, яка вивчала ситуацію щодо об’єднання гуманітарної гімназії Млинова з третьою школою. Нагадаємо, що об’єднання потрібне задля економії коштів, проте батьки дітей, які навчаються у гімназії, – проти. Дехто навіть оголосив голодування.

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей відвідав Млинівські ЗОШ №1 та №3 і гуманітарну гімназію. Поспілкувався також усіма сторонами конфлікту, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

«Вивчивши документи та статистичні дані, комісія дійшла висновку, що усі три заклади Млинова різні, але освітні послуги надають однаково якісно, - зазначив Павло Хобзей. - Щодо плану оптимізації, то він стратегічно правильний, але, на жаль, на певному етапі не узгоджений з громадою, що і призвело до ускладнень та спротиву.

Якщо залишити гімназію і не проводити оптимізацію, то ви зайдете у новий навчальний рік без грошей і з боргами. Не може громада більш як 50% усіх коштів витрачати тільки на освіту. Є ще інші галузі: медицина, спорт, культура, благоустрій тощо.

Ніхто не повинен страждати у цій ситуації. Хоча здійснити об’єднання, не дослухаючись до думки громади, це теж не демократично і неправильно. Знайдіть шляхи вирішення всередині громади, будьте солідарними. Від вашого рішення завтра залежатиме ваш добробут і спокій».

Зважаючи на ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду, яка призупинила виконання рішення селищної ради щодо об’єднання, млинівська гімназія на наступний навчальний рік ще залишиться окремим закладом. Але голова ОТГ Дмитро Левицький хоче подавати апеляцію.

«Якби ми оптимізували мережу ще минулого року, мали б не лише економію коштів, але і покращення освіти як у Млинові, так і в сільській місцевості, - переконаний п.Левицький. – Тепер навіть якщо суд визнає правильність і законність нашого рішення про об’єднання, то все одно доведеться утримувати стару мережу у 2018-2019-му навчальному році».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також