Міністерство змусило «РівнеАЗОТ» виплатити заборговану зарплату

1133 0

Ми у соцмережах:

Міністерство змусило «РівнеАЗОТ» виплатити заборговану зарплату

«Рівнеазот» виплатив понад 5 мільйонів заборгованості своїм працівникам під тиском Міністерства юстиції.

 Про це йдеться в оголошенні відомства.

Департамент Державної виконавчої служби назвав найбільші суми стягнутої заборгованості по заробітній платі у 2020 році.  

«Одним з головних пріоритетів роботи Міністерства юстиції є повернення працівникам їх законно зароблених коштів. З початку року завдяки успішній роботі органів Державної виконавчої служби стягнуто 215,8 млн грн. Повністю погашена заборгованість перед понад 14 тис працівниками. Для підвищення ефективності цієї роботи ми підготували зміни до Закону «Про виконавче провадження». Крім того, маємо намір періодично оприлюднювати ТОП підприємств-боржників. Це більш превентивний захід, адже ризик зазнати репутаційних втрат від потрапляння в ТОП-боржників має стримати  керівників підприємств від порушень», - заявив заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко.

На першому місці рейтингу стягнуті 17,6 млн грн. заборгованості по заробітній платі підприємства Кіровоградська теплоенергоцентраль (КП «Теплоенергетик») на користь 2 280 працівників. Виконавчі документи надійшли до органів ДВС у лютому 2020 року. Кошти стягнуті з рахунків  упродовж березня-квітня.

«Рівнеазот» у списку ТОП-боржників посів десяту, останню сходинку сходинку. З підприємства стягнули 5,2 мільйони гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також