Міністр інфаструктури пообіцяв замінити шумозахисні панелі на міжнародній трасі

1267 0

Ми у соцмережах:

Міністр інфаструктури пообіцяв замінити шумозахисні панелі на міжнародній трасі

Шумозахисні екрани, встановлені на узбіччях траси Кив-Чоп, приведуть до ладу в найближчі кілька років.

Про це під час перебування у Рівному журналістам Суспільного заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

На головному фото – як пошкоджені полікарбонатні панелі міняли кілька років тому. Тоді заступник начальника Служби автодоріг області Микола Козачок пояснив, що щороку вони намагаються знайти до мільйона гривень і витратити їх на заміну панелей і, відповідно, покращення естетичного вигляду щитів. Зазначимо, що під час будівництва траси Київ-Чоп до Євро-2012 наша область стала експериментальною, де встановили не трьох, а чотирьохсекційні екрани із заокругленим верхом.

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що звернув увагу на різницю у стані таких панелей у Житомирській та Рівненській областях. Додамо, що раніше у Службі доріг коментували, що не можуть знайти одразу 25 мільйонів гривень на реконструкцію всіх щитів у межах нашої області.

Тут немає вини Рівненської області як такої. Є вина, власне, відсутності фінансування з боку держави. З 2010 по 2016 роки Служба автомобільних доріг утримувалася на 14 відсотків від кошторису її річної роботи. Відповідно, не було жодної підтримки шумозахисних панелей. Ми зараз провели відповідні тендери і, я сподіваюся, що протягом цього і наступного років ми просто повністю відновимо ті панелі, які були пошкоджені, і будемо будувати далі. Бо в тих місцях, де траси такої категорійності (це І-ша категорія) проходять населеними пунктами чи повз населені пункти, безперечно шумозахисні екрани мають бути, – сказав Володимир Омелян, міністр інфраструктури України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також