Міністр культури Ткаченко подав у відставку, бо стало відомо про виділення 400 млн на серіали

2172 0

Ми у соцмережах:

Міністр культури Ткаченко подав у відставку, бо стало відомо про виділення 400 млн на серіали

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

 Той написав у Telegram, що зробив це через «хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Однак реальність зовсім інша. Як повідомляє «Детектор медіа», на непрозорих конкурсах під час війни влада хоче витратити 400 мільйонів гривень на виробництво українських серіалів. Їх має бути близько 53.

На «Санаторій "Незабудка"» виділили майже 10 мільйонів гривень. Це мав бути серіал про те, як військовий дізнається, що дружина, яка виїхала до Швеції, хоче з ним розлучитися. Аби цього не допустити, він бере відпустку і їде до кордону, щоб з нею зустрітися. Зупиняється в «Незабудці», де бачить популярні типажі українців, наприклад, волонтерку або депутата, який намагається виїхати за кордон разом із дружиною. Там головний герой має пройти процес певної трансформації та зцілення.

На серіал «СМТ Інгулець» виділили цілих 33 мільйони. Його зніматиме компанія Юрія Горбунова «Прототип продакшн». Припускають, що у цьому серіалі головним героєм буде власник ФК «Інгулець», аграрій Олександр Поворознюк. Той самий, який матюкає все навколо, крім Зеленського

Хто був у відбірковій комісії, за якими критеріями оцінювали проєкти, чому саме ці фільми та серіали стали переможцями? Усієї правди ми не знаємо. Між тим, у списку є одразу кілька проєктів компанії «Мейнстрім пікчерз», керівник якої — голова Ради з державної підтримки кіно Артем Колюбаєв. Він же — партнер у кінобізнесі голови ОП Андрія Єрмака.

До оголошеного конкурсу неможливо було добре підготуватися, усе відбувалося дуже швидко. І вже зараз ми бачимо, що фільми та серіали потрібно здати до кінця року. Тобто похапцем написати сценарій і так само знімати, монтувати і так далі. Між якістю та швидкістю ставка зроблена саме на друге.

В описі оприлюднених проєктів значаться доволі великі суми. Раніше середньою вартістю одного епізоду «телемила» були 25–30 тисяч доларів. Тут же бачимо бюджети в 40 та більше тисяч за серію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також