Міністр освіти і науки України нагородив найвищою відзнакою науковця з Рівненщини

348 0

Ми у соцмережах:

Міністр освіти і науки України нагородив найвищою відзнакою науковця з Рівненщини

Нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» міністр освіти та науки України нагородив відомого рівнянина, віцепрезидента з наукової роботи Науково-дослідного інституту публічного права, кандидата юридичних наук, професора, академіка Академії адміністративно-правових наук Андрія Боровика. Так відзначено ініціативу та наполегливість науковця, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків і вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України.

— Андрію Володимировичу, минув рік як Ви змінили посаду проректора з наукової роботи Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука на посаду віцепрезидента з наукової роботи Науково-дослідного інституту публічного права. Не жалкуєте про свій вибір?

— Колись один з відомих діячів сказав: «Доки ви не навчитесь керувати веслами, немає сенсу змінювати човен». Я хочу сказати, що навчився, і у мене це досить добре виходило. Тому і змінив човен, адже «Ніколи не соромно одягти білий пояс» та продовжувати розвиватись. У Києві я працюю з командою професіоналів, у кожного є чого повчитись. Щодо колишнього місця роботи, то у мене там залишилось багато друзів, і ми часто співпрацюємо, і не лише у сфері освіти та науки.

— Ви відомий організатор різноманітних наукових заходів. Що плануєте на наступний навчальний рік?

— Справді, спільно з керівником Інституту доктором юридичних наук, професором Сергієм Короєдом та керівниками структурних підрозділів вже сплановано та розпочато організацію низки міжнародних та всеукраїнських наукових заходів. Зокрема, 28 вересня у Рівному відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка дисертацій в умовах воєнного стану: актуальні питання та шляхи їх вирішення». Уже підтвердили офлайн-участь понад 30 науковців з України, Молдови, Румунії, Словаччини, Франції та Іспанії. Ще низка науковців візьме участь у роботі наукового заходу в онлайн-режимі.

До Дня юриста у Києві відбудеться Міжнародна науково-практична конференція щодо боротьби з корупцією та Всеукраїнський конкурс наукових статей з публічного права серед аспірантів. Відповідні організаційні комітети уже створені та працюють.

Продовжуємо працювати над проблемами, які існують у пенітенціарній системі. ІV Пенітенціарний форум, де буде обговорено вже дуже необхідне прийняття Пенітенціарного кодексу, заплановано на 1 листопада у Києві за участі провідних кримінологів України та керівників Міністерства юстиції України.

Активно науковці інституту працюють над питаннями гендерної політики та правового регулювання обігу зброї. Відповідні наукові конференції заплановано у 2025 році.

А ще буде низка круглих столів, навчально-практичних семінарів, під час яких будемо обговорювати актуальні для нашої держави питання у нелегкий для українців воєнний час.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також