Міністр Петренко вітав в Костополі подружню пару з 10-літтям шлюбу

2778 0

Ми у соцмережах:

Міністр Петренко вітав в Костополі подружню пару з 10-літтям шлюбу

Міністр юстиції Павло Петренко 27 червня взяв участь у відкритті open space (відкритий простір) у Костопільському РАЦСі. Тут зробили ремонт і почали надавати послуги так, як у ЦНАПі – швидко, ввічливо та зручно.

Першим клієнтом open space став костопільчанин Тарас Глудик, який звернувся за поновленням свідоцтва про народження. Міністр Петренко особисто зафіксував час надання цієї послуги: за 9 хвилин, сплативши 51 копійку мита тут же, на місці, Тарас Глудик отримав поновлений документ. Час надання цієї послуги  - до 15 хвилин.

Після цього міністр взяв участь у церемонії привітання з 10-літтям шлюбу Василя та Ірини Ключаків з Костополя. Зал урочистих подій кардинально змінив свій вигляд. Тепер тут є арка з кульок для молодих, а головне – зовсім змінив свій вигляд подіум, на якому відбувається реєстрація шлюбу. Задекорували квітами та свічками стіну, на тлі якої відбуваються церемонії, і прибрали нарешті старий, надто масивний і негарний стіл, який простояв тут дуже багато років. Реєстрація тепер відбуватиметься на легкому мереживному столику.

Церемонію провів Сергій Ковальчук, начальник Костопільського районного відділу реєстрації актів цивільного стану - єдиний чоловік в системі юстиції України, який дає шлюб молодим.

- Кохай, допоки тіло спрагле й молоде. Бо в старості кохають тільки очі, - окрім інших напутніх слів, зачитав він подружжю слова Ліни Костенко.

Подружжю Ключаків постелили рушничок щастя їхні діти, молодша донька піднесла скриньку з обручками. Чоловік та дружина зачитати одне одному подяки. Їм вручили розкішний букет і торт у вигляді серця, обрамлений червоними трояндами, з написом «День народження кохання. 10 років».

Василь та Ірина станцювали подружній танець, донька у цей час обсипала їх пелюстками троянд, а всі гості, в тому числі й міністр Павло Петренко, взялися за руки і танцювали довкола них. Усе виглядало зворушливо, не надто довго і без зайвого пафосу.

Можливо, тепер костопільські молодята не будуть їхати брати шлюб де-інде, бо в Костополі негарно: сіра похмура будівля з рекламою орендарів, всередині теж без ремонту.

Після завершення церемонії усі охочі могли сфотографуватися з міністром перед входом до РАЦСу.

-   Створення комфортних сервісів в громадах на місцях – це один з наших пріоритетів, - сказав Павло Петренко, - ми відкрили 500 центрів ЦНАПів в Україні, в рамках цієї програми відкриваємо такі сервісні центри, де можна отримати найбільш затребувані послуги, прибрали черги та необхідність ходити до чиновників і витрачати свій час і нерви на елементарне. Перші такі центри відкрилися у Вінниці, тепер відкриваємо по всій країні з прагненням, аби ось такі open space були у малих містах. Протягом наступних років всі райцентри і ОТГ матимуть такі сервісні центри, де отримають лише позитивні емоції. А про документи подбає міністерство.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також