Міносвіти обрало освітнього омбудсмена

992 0

Ми у соцмережах:

Міносвіти обрало освітнього омбудсмена

Міністерство освіти та науки ввело нову посаду – освітній омбудсмен, який захищатиме права учнів та вчителів. У конкурсі на посаду омбудсмена з питань освіти взяло участь 26 осіб, з них у фінал конкурсі вийшло троє.

У трійці лідерів серед претендентів на цю посаду були перша заступниця директора ДУ «Центр пробації», яка за фахом юристка й має досвід роботи з підлітками, Ірина Яковець, директор спеціалізованої школи №148 у Києві, активний громадський діяч Сергій Горбачов та голова правління ГО «Міжнародна фундація розвитку», яка працює із захистом прав людини Олеся Ващук.

Міністрка освіти й науки України Лілія Гриневич під час брифінгу у Рівному розповіла:

Основними факторами при відборі освітнього омбудсмена стало знання системи освіти на різних управлінських рівнях, а також розуміння цінностей і суті освітніх реформ. З огляду на ці фактори найближчим часом освітнім омбудсменом стане Сергій Горбачов. Він добре знає систему освіти зсередини, розуміє суть реформи «Нова українська школа», він досвідчений менеджер, про нього високої думки наші партнери, громадські міжнародні організації, які залучені у впровадження реформ. До освітнього омбудсмена має бути велика довіра. Також Сергій Горбачов має розуміння того, що таке педагогіка партнерства. Ця посада не має перетворитися на це один каральний орган, який шукає винних. вона має бути осередком довіри і цивілізовано вирішувати конфлікти. Цього ми прагнемо в освіті, – розповіла міністрка освіти й науки Лілія Гриневич.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також