Мирогощанський іподром продають. Без коней і удвічі дешевше

3760 0

Ми у соцмережах:

Приватизацію Мирогощанського іподрому розпочали після того, як виконали вимогу колективу – розпаювали землю. Цього люди домагалися не один рік

Колишнє державне підприємство «Мирогощанський іподром» виставили на продаж. Продають приміщення та техніку підприємства за трохи менше як 15 млн грн. Коні, втім, як і конюшні у перелік виставленого на торги майна не увійшли.

Продає майно підприємства Рівненський регіональний відділ Фонду держмайна. Офіційно приміщення і техніка колишнього іподрому належать вже іншому підприємству — приватному акціонерному товариству «Мирогощанський аграрій», створеному відділенням Фонду у 2017 році як правонаступник ДП «Мирогощанський іподром». Бо відповідно до постанови Кабміну, на приватизацію мали виставити не держпідприємство, а приватне товариство.

Аукціон має відбутися 7 лютого, і це вже будуть другі торги. На перші, які були торік, не подався жоден учасник, тож вартість акцій опустили на 50% — з 30 млн грн до 14,9 млн грн. Загалом же активи підприємства оцінюють у 39 млн грн. На продаж виставляють, щоправда, не всі — лише 75,7% акцій. Решту було розподілено між працівниками іподрому. Окрім того, до переліку майна, виставленого на продаж, не увійшли 14 коней та пов’язані з їхнім утриманням приміщення.

Кирило Бережний, начальник регіонального відділення Фонду держмайна у Рівненській області:

— Одразу наголошу, що приватизацію Мирогощанського іподрому було розпочато після того, як виконали основну вимогу колективу — розпаювали землю. Фактично, на приватизацію виставлені техніка та нерухоме майно підприємства. Розпайовану землю інвестор, який купить акції підприємства, може взяти в оренду, домовившись із власниками паїв. Поки що заяв на участь у другому аукціоні не надходило, проте є звернення від товариства «Голденкерн», яке вирощує гарбузи на Рівненщині й хоче побудувати у Мирогощі завод з їхньої переробки.

ПрАТ «Мирогощанський аграрій» працює. Наразі там утримують понад півтисячі корів та биків. Окрім того, була велика кількість свиней, проте під час епідемії африканської чуми підприємство втратило більше 2000 голів. Корови та свині продаватимуть разом з підприємством. А ось коні, дві конюші, ангар та іподром — це позастатутне майно, вартість якого оцінили у 2,5 млн грн. Бо спортивні коні, фактично, потребують лише видатків, на них не зароблятимеш. Ми розглядаємо два варіанти щодо цього майна: або передати його на утримання Мирогощанському аграрному коледжу, або продати інвестору, зацікавленому у розведенні коней.

Окрім колишнього іподрому, Рівненське відділення Фонду держмайна продає ще 24 об’єкти. Серед них, зокрема, — двоповерхова недобудована школа у Ремчицях Сарненського району. Довгобуд оцінили у понад два мільйони гривень, проте охочих його купити, за словами п. Бережного, немає.

Також відділення готується продати недобудований комплекс дорожнього фонду на вулиці Київській у Рівному, поряд із зоопарком. Свого часу там звели котеджі й мали будувати готель, проте будівництво зупинилося, а згодом на комплексі тренувався «Правий сектор». Ціну для об’єкта площею 4,3 га поки не склали.

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також