Міська рада Рівного судитиметься з урядом за гроші?

1065 0

Ми у соцмережах:

Міська рада Рівного судитиметься з урядом за гроші?

Дві рівненські лікарні уже поставили в себе дороге обладнання для лікування хворих на коронавірус — оплатити його збиралися з державної субвенції. Однак уряд несподівано передумав і грошей не дав.

Натомість вирішив передати обіцяні кошти іншому рівненському медзакладу. Тепер спантеличені медики просять грошей у міської влади, щоб заплатити постачальникам. Йдеться про понад два мільйони гривень. Але міські депутати поки розщедрюватися не готові — хочуть, щоб спершу міський голова Рівного звернувся до Кабміну. І був готовий судитися з урядом.

Віктор ІськівВіктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— 21 липня цього року було розпорядження Кабміну, що на центральну міську лікарню Рівного та на міську дитячу лікарню передбачено кошти на закупівлю обладнання. Дитяча мала закупити апарат ШВЛ, а ЦМЛ — томограф. Обладнання якраз мали б використовувати для хворих на коронавірус. Заклади торги провели, уклали договори. Уже й обладнання поставили. Аж тут 28 жовтня виходить нове розпорядження Кабміну, що ці кошти забирають і перерозподіляють на центр ПМСД «Центральний» на закупівлю відеогастроскопа! Це теж необхідне обладнання, але ж не першочергове! Звертаємося до депутатів міської ради — допоможіть!

Микола Бляшин, депутат міської ради Рівного:

— Якщо торги уже провели і обладнання приїхало, то міська громада теоретично може подавати позов до Кабміну.

Сергій Васильчук, депутат міської ради Рівного:

— Ми маємо право вимагати, щоб уряд виконав взяті на себе зобов’язання. От якщо уряд точно відмовиться, то вже будемо шукати кошти в бюджеті міста. Треба почекати. Можливо, до кінця року будуть ще якісь зміни. А поки нехай міський голова спершу звернеться до Кабінету Міністрів і вимагає повернення тих коштів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також