Міський голова Дубна поконфліктував з поліцейськими

5375 0

Ми у соцмережах:

Міський голова Дубна поконфліктував з поліцейськими

Міський транспорт у Дубні продовжує частково курсувати, перевозячи пасажирів, робота яких пов’язана з критичною інфраструктурою. Принаймні у цьому запевняють міські чиновники. Проте поліцію таке пояснення не влаштовує, адже в пасажирів немає відповідних посвідчень.

 Сьогодні вранці працівники управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Рівненській області затримали міську маршрутку на зупинці «Ринок Козацький» і склали протокол за порушення перевізником карантинних заходів.

На місце конфлікту виїхали відповідальні працівники міської ради разом з міським головою Василем Антонюком. Останній пояснив:

-          У місті обмежили пасажирські перевезення відповідно до карантину. На рейсі залишили тільки 10 автобусів. Вони перевозили працівників критичної інфраструктури по посвідченнях. Проте часом возили і пенсіонерів та інших жителів міста, які працюють, яким потрібно було оплатити комунальні послуги в банку. Відділення й банкомати, варто зазначити, зараз відкриті тільки в центрі. Проте поліцію це не хвилює, їй треба показники. Сьогодні показово зупинили маршрутку, де було 12 пасажирів. Серед них два медичних працівники, були й інші з посвідченнями, але були люди й без. Тож поліція склала на водія адмінпротокол. Я був присутній при цьому, намагався знайти спільну мову з правоохоронцями, пояснити їм ситуацію. Це нічого не дало. За адмінпротоколом суд може присудити мінімальний штраф – а це 17 тисяч гривень. Для водія то величезні кошти. Ніхто не хоче нести таку фінансову відповідальність. У відповідь перевізники зняли свої автобуси з рейсів. Зараз місто фактично паралізоване.  

Після переговорів з міським головою деякі власники маршруток пообіцяли з 16 години відновити перевезення. У вихідні маршрутки теж будуть ходити у скороченому режимі. В подальшому перевезення будуть здійснюватися лише за наявності у пасажирів відповідних посвідчень, а працівників підприємств чи установ - з перепустками, що можуть посвідчити особу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також