Міський голова Дубна вперше прокоментував смертельну стрілянину на Різдво

1683 0

Ми у соцмережах:

Міський голова Дубна вперше прокоментував смертельну стрілянину на Різдво

Василь Антонюк, який був переобраний на посаду міського голови Дубна, зазначив, що кафе-бар «Дуплет» і раніше був у полі зору правоохоронців через постійні бійки там. Саме на них він покладає відповідальність за трагічні події, які сталися в різдвяну ніч, 8 січня.

 Нагадаємо, тоді сталася стрілянина в наслідок якої загинув 23-ий Руслан Самолюк, а Рустама Тошова, який в нього стріляв, оголосили в розшук.

-          Багато хто з дубенчан критикує владу, і мене, зокрема, за те, що не забезпечили відповідний громадський порядок та не змогли запобігти розвитку подій, котрі призвели до фатальних наслідків, - прокоментував Василь Антонюк. - Беру на себе свою частину відповідальності. І як найвища посадова особа місцевого самоврядування буду вимагати від правоохоронних органів довести цю справу до логічного завершення - до суду, де будуть названі та покарані всі винуватці цієї трагедії.

Свого часу міська влада неодноразово розглядала ситуацію довкола дубенських питних закладів, що постійно були епіцентром правопорушень у місті. Таким чином, вдалося опанувати ситуацію довкола деяких криміногенних точок в районі автовокзалу. «Дуплет» теж був у цьому списку. Скарги на його діяльність розглядалися та обговорювалися на засіданнях виконкому. Так 26 листопада 2019 року у відповідному рішенні власникам «Дуплету» було дане останнє попередження щодо недопущення порушень громадського спокою та обмежено час роботи закладу. При цьому усно рекомендувалося місцевому відділку поліції постійно патрулювати даний район. Але наші рекомендації, як виявилося, залишилися лише благими намірами. Тому у мене багато запитань до дубенських правоохоронців. Чому заклад працював під час початку дії жорсткого карантину? Чому, коли розпочалася бійка, патрульна поліція не зреагувала блискавично та адекватно, щоб зупинити протиправні дії з обох сторін? Чому в місті під час з'ясування стосунків запросто використовується зброя і чому декому дозволено безкарно тероризувати та калічити місцевих мешканців? Буду вимагати принципових та правдивих відповідей.

Він закликав дубенчан не бути емоційними і не мстити. Каже, що багато чого зараз не можна розголошувати через таємницю слідства. Тому, на його думку, не варто заважати розслідуванню та чиновниками наводити лад в місті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також