Міський голова Дубровиці прокоментував затримання чиновника з хабарем за «кавовий стаканчик»

1759 0

Ми у соцмережах:

Міський голова Дубровиці прокоментував затримання чиновника з хабарем за «кавовий стаканчик»

- Я сім років міський голова, я б ніколи не міг подумати, що за кавовий стаканчик ми будемо на всю Україну гудіти, - заявивив міський голова Дубровиці Богдан Микульський тележурналістам.

Нагадаємо, що прокуратура повідомила про підозру в отриманні хабаря депутату-посадовцю міської ради у Сарненському районі. Про це сьогодні повідомили у пресслужбі.  Справа стосується дозволу на встановлення мобільної кав’ярні. Суспільному від достовірного джерела у правоохоронних органах стало відомо, що йдеться про чиновника Дубровицької міськради.

- За даними досудового розслідування, восени минулого року депутат, а водночас і начальник відділу містобудування та архітектури цієї ради, пообіцяв місцевій підприємиці вплинути на прийняття виконавчим комітетом позитивного рішення щодо надання дозволу на розміщення у місті мобільної кав’ярні. Свою обіцянку посадовець виконав, і у лютому цього року передав підприємиці затверджений міськвиконкомом і погоджений з міським головою договір особистого строкового сервітуту земельної ділянки для встановлення тимчасової споруди, зазначила речниця прокуратури Оксана Жужельська.

Жінка перерахувала на картку посередника, а той пізніше на рахунок тестя посадовця 8,5 тисяч гривень хабаря. Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції. Санкція статті передбачає максимальне покарання -  позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. 

Суспільне звернулось за коментарем до міського голови Дубровиці Богдана Микульського. Телефоном він прокоментував випадок так:

- Це не міський голова погоджує, а виконком міської ради. Це функція виконкому приймати такі рішення. Це є кавовий стаканчик. Для розуміння процесу: звертається людина, відділ архітектури перевіряє наявність документів, мені приносять, я пишу: “на розгляд виконкому міської ради”. Я особисто вважаю так: стаканчик багато місця не займає, це буде одне робоче місце, що для нас важливо, буде благоустрій.

Міський голова Дубровиці додав, що посадовець працює на посаді близько двох років.

- Для мене це був шок. Я сім років міський голова, я б ніколи не міг подумати, що за кавовий стаканчик ми будемо на всю Україну гудіти. Я дуже засуджую корупцію. Я ніколи не стикався раніше, щоб у мене десь хтось щось взяв. 8500... та той стаканчик не вартує того. На місці ФОПа я б там його ніколи не поставив би, бо там багато грошей не заробиш. 

Читайте також: Депутат з Рівненщини взяв хабар за розміщення мобільної кав’ярні


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також