Міський голова Радивилова 78 років шукав могилу діда

2460 0

Ми у соцмережах:

Міський голова Радивилова 78 років шукав могилу діда

У Херсонській області побував міський голова Радивилова Рівненськоїї області Микола Карапетян. Там у Рубанівці він віднайшов захоронення свого дідуся, який загинув під час Другої світової війни.

 За словами міського голови, могилу рідної людини Карапетяни шукали довгих 78 років. Бабуся Марія, розповів «НД» Микола Карапетян, отримала тоді на чоловіка похоронку, однак того, де саме він загинув, ніхто не знав. Виявилося, що Самсон Погосович Карапетян поліг 20 грудня 1943 року при звільненні Херсонщини. Знайоме ім’я Микола Аракелович знайшов у списках, опублікованих порівняно недавно на одному з російських сайтів. Згодом дані про діда він побачив і в іменних списках воїнів, похованих на території тодішньої Рубанівської сільради Великолепетиського району, а нині Рубанівської громади Каховського району.

Прізвище Самсона Погосовича Микола Карапетян разом з сином Аракелом знайшли і на надгробку, щоправда, написане воно з помилками — «Карпатьян».

Дід радивилівського міського голови призивався з Вірменії. Син його, Аракел Самсонович, згодом переїхав до України, де одружився на нашій співвітчизниці. Тож Микола Аракелович — вірменин наполовину і мови покійного батька, зізнається, не знає, хоча і у Єревані був, і сина на честь свого батька назвав.

Радивилів — місто майже з 500-річною історією, хоча й невелике. І, судячи з усього, там люблять стабільність: Микола Карапетян займає посаду міського голови з… 2002 року!

«Коли прийшов на посаду, у місті було 85 учасників тієї війни, — згадує співбесідник. — Зараз не залишилося жодного».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також