Міський голова Рівного пояснив, чим зумовлені нові ціни на тепло

4057 0

Ми у соцмережах:

Міський голова Рівного пояснив, чим зумовлені нові ціни на тепло

Нещодавно міськвиконком погодив нові тарифи для компанії "Рівнетеплоенерго". Ціни на теплопостачання та гарячу воду зросли більш ніж на 40%.

 Міський голова Рівного Олександр Третяк на своїй сторінці у Facebook прокоментував нововведення.

- Розумію, з яким острахом рівняни чекають початку опалювального сезону. Воно й не дивно, бо значна сума коштів сімейного бюджету витрачається саме на оплату теплопостачання. Пояснив всю критичність ситуації під час зустрічі з головами правлінь ОСББ м. Рівне.

Олександр Третяк з головами управлінь ОСББ

Хто раніше регулював ціну?

- Були чіткі алгоритми дій на державному рівні щодо подачі газу та ціни на нього. Зараз НКРЕКП і урядовці переклали усю відповідальність на наші плечі. Відкритий ринок, відсутність регулювання цін і як наслідок - непідйомні тарифи, як для населення, так і для підприємців та бюджетних установ.

Яку ціну поставили для Рівного?

- Приватне підприємство "Рівнетеплоенерго" виставило на публічне обговорення тарифу - 3720 грн/Гкл. Ми не погодилися на таку цифру. Шляхом складних перемовин ми знизили ціну до 2725 грн/Гкл. Цей тариф є економічно обґрунтованим.

Рівне мало один з найвищих тарифів

- Роками наше місто було одним з лідерів по ціні за тепло. Вищий тариф, ніж у Рівному мали всього два обласні центри – Луцьк та Кропивницький. А, наприклад, в Чернівцях тариф був на 49% нижчим, ніж в Рівному. Чомусь раніше питання високого тарифу не хвилювало обласне керівництво. А коли підприємство, яке обслуговує 80 відсотків житлового фонду міста передали в приватні руки, нікого це не насторожувало? З ціною, яку маємо зараз, Рівне опуститься в цьому сумнозвісному лідерстві ТОП-міст з найвищими тарифами.

Шукайте гроші компенсувати різницю у тарифах

- Саме так нам говорять з Києва. Для Рівного така компенсація - це майже 300 мільйонів. Це відсутність бюджету розвитку і як наслідок - зупинка ремонтів та благоустрою, капітальних ремонтів шкіл, садочків і медичних закладів. Нас лишають без останньої сорочки.
А зростання ціни просто поставить на коліна увесь бізнес, який і так ледь зводить кінці з кінцями!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також