Міський голова Рівного розповів про вибори та катастрофу для України

1806 0

Ми у соцмережах:

 Міський голова Рівного розповів про вибори та катастрофу для України

В Україні жваво обговорюють, яким має бути новий виборчий кодекс. Зокрема, його хоче змінити президент Володимир Зеленський, але Верховна Рада відхилила його пропозиції.

 Свої міркування висловив і міський голова Рівного Володимир Хомко під час минулої сесії ради, яка пройшла 22 травня:

- Закриті списки та імперативний мандат нівелюють будь-який сенс для політика балотуватися до парламенту. Адже у депутата не буде власної волі, він буде працювати у Верховній Раді, як на галері. Бо якщо голосуватиме не так, як скаже партія, то його можна буде відкликати. За таких умов можна узагалі посадити у залі парламенту кілька людей із табличками, на яких буде написана загальна кількість депутатів їхніх фракцій, і під час голосування за закони ці таблички піднімати.

Закриті списки партій разом із імперативним мандатом спричинять катастрофу для України. Вони навіть гірше ніж мажоритарка. Усі ж розуміють, що мажоритарку придумали, щоб великі партії могли контролювати місцеву владу на місцях.

Мажоритарка потрібна не у парламенті, а у нас, в міській раді. Саме сюди обирають депутатів, які вирішують господарські питання свого округу. Було б добре, якби один депутат міської ради представляв інтереси 10 тисяч мешканців міста. Якщо приземлити це на Рівне, то нам би вистачило 25 депутатів.

Наприклад, якщо Анатолій Чугуєвець представляє Басів Кут, то його завдання - лобіювати інтереси Басового Кута. Обрали Любов Романюк депутаткою від Золотієва, то інтереси мешканців цього мікрорайону для неї мають бути понад усе.

Також у міської ради має бути можливість оголосити імпічмент міському голові, але за умови саморозпуску цієї ради, яка оголошує імпічмент. В свою чергу, міський голова має мати право розпустити раду та піти самому у відставку. Для чого це потрібно? Для того, щоб вирішувати конфліктні ситуації. Ось приходить кінець року, а у міській раді конфлікт, депутати разом з міським головою не можуть затвердити бюджет. Якщо вони довгий час не можуть домовитися між собою, то мають саморозпуститися. Це стимулюватиме міських депутатів та голову шукали між собою консенсус.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також