Мисливець з Вараського району не зачинив дверцята сейфа і залишився без зброї

641 0

Ми у соцмережах:

Мисливець з Вараського району не зачинив дверцята сейфа і залишився без зброї

За порушення умов зберігання зброї — мисливського карабіна та гладкоствольної рушниці — місцевий суд притягнув мешканця Вараського району до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Торік у вересні мешканець одного з сіл Вараського району за місцем проживання зберігав зброю у відчиненому сейфі. Такими діями чоловік порушив правила зберігання вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї.

Вина чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, постановою про закриття кримінального провадження, протоколом місця огляду події, наявними у матеріалах справи фотоматеріалами.

Суд першої інстанції визнав Б. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 гривень), з оплатним вилученням мисливського карабіна, гладкоствольної рушниці та 325 патронів.

Захисник чоловіка оскаржив це рішення до Рівненського апеляційного суду. Він наполягав на скасуванні постанови як незаконної, необґрунтованої, винесеної без всебічного, повного і об’єктивного дослідження всіх обставин справи. Просив провадження у справі закрити за відсутністю у діях його довірителя складу адміністративного правопорушення.

Рівненський апеляційний суд прийшов до висновку про часткове задоволення апеляційної скарги. Суд апеляційної інстанції не погодився із запереченнями сторони захисту про необґрунтованість протоколу огляду місця події, бо гляд проводився у присутності і за згодою власника будинковолодіння та двох понятих, які не вносили до протоколу будь-яких зауважень. 

Постанова про закриття кримінального провадження Б. не оскаржувалася. Крім того, матеріали провадження не містять відомостей щодо неправомірних дій працівників поліції під час складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Застосований місцевим судом до Б. вид адміністративного стягнення є справедливим та достатнім для його виправлення, а також запобігання вчиненню ним аналогічних правопорушень.

Неправомірним вважає апеляційний суд застосування до Б. адміністративного стягнення в частині оплатного вилучення 325 боєприпасів, бо про них не зазначається в протоколі про адміністративне правопорушення, а тому оскаржувана постанова у цій частині підлягає зміні. Рівненський апеляційний суд виключив з резолютивної частини призначене адміністративне стягнення у вигляді оплатного вилучення в адмінправопорушника боєприпасів в кількості 325 штук. У решті постанову суду попередньої інстанції залишено без змін, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також