«Мисливці за шахедами»: Сили Повітряного командування «Захід» отримали п’ять автомобілів (ВІДЕО)

1327 0

Ми у соцмережах:

«Мисливці за шахедами»: Сили Повітряного командування «Захід» отримали п’ять автомобілів (ВІДЕО)

П’ять автомобілів призначені для роботи ППО в межах проєкту "Мисливці на шахедів".

Власник автомайстерні Володимир Васін каже, що ці машини привезли з-за кордону. На ремонт і переобладнання автівок знадобилося два місяці, повідомляє Суспільне. Львів.

- Ці машини будуть захищати повітряний простір західного регіону від шахедів, які будуть намагатися влучати в об'єкти критичної інфраструктури. Вони будуть ставити турелі, під різні системи кулеметів, і ще інші озброєння, щоб збивати повітряні цілі, — розповів начальник автомобільної служби військової частини Андрій Гринчук. 

Степан Веселовський, головний виконавчий директор Львівського ІТ Кластера, каже, що ці автівки обладнані прожекторами, тепловізорами, тепловізійними насадками, лазерами. За його словами, ще п'ять автомобілів передадуть до кінця року, коли закінчать їхнє переобладнання.

В автівки інвестують орієнтовно 30 мільйонів гривень. Проєкт "Мисливці за шахедами" — частина ініціативи Львівської ОВА. В її межах створюють мобільні бригади із захисту критичної інфраструктури Львівщини від атак російських дронів.

- Станом на сьогодні соціально відповідальний бізнес на запит Львівської ОВА допоміг укомплектували 45 мобільних вогневих груп для ПвК "Захід". Крім того, ми обладнали ще 13 груп. Вони слугуватимуть новому підрозділу, який створили для захисту неба над нашою областю. Таких мобільних вогневих груп є значно більше, але з міркувань безпеки називати кількість не буду, — розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також