Міст біля «Крокодила» освітять сонячними панелями

904 0

Ми у соцмережах:

Міст біля «Крокодила» освітять сонячними панелями

Ще влітку у Рівному почали ремонтувати старий дерев’яний міст у гідропарку, що біля відомої всім старожилам скульптури крокодила. Відкладати роботи більше було не можна, бо деякі дошки прогнили настільки, що перехожі ризикували провалитися у воду. Нині ремонт уже на завершальній стадії, і міст мають відкрити із дня на день. Його за власний кошт оновлюють власники ринку Дикого, що розташований неподалік — адже цією дорогою щодня користувалося чимало покупців.

Олена Нездюр, директорка ПП «Торговий центр — Д»:

— Збиралися відкрити пішохідний міст для руху раніше, але вийшла затримка. Трішки вибили нас з графіка погодні умови — я такої дощової осені ще не пам’ятаю. Але й так, ми старалися між дощами працювати по максимуму. Настил уже готовий. Задля безпеки перехожих потрібно ще встановити оновлені перила і тоді можна відкрити саме полотно. А далі вже паралельно будемо робити пандус для мамочок з дитячими візочками, для людей з інвалідністю. Ще хочемо зробити освітлення цього моста, тому що там трохи темно. Зверталися до міського голови, щоб дали можливість підключення до електромережі від велочаші. Та, на жаль, капітальні видатки зараз «заморожені», а там треба ставити додаткові опори — на це потрібен проєкт. Тому ми, напевно, встановимо ліхтарі з сонячними панелями-акумуляторами. Сподіваюся лише, що їх не вкрадуть уже на другий день. Тому що у нас в місті просто вражає дрібна злочинність і якесь мародерство: навіть ті самі сміттєві контейнери часто знаходимо в озері, кожен ранок ми їх витягаємо звідти і встановлюємо наново. Але думаю, що ми все-таки поставимо ці ліхтарі, щоб ця частина гідропарку теж освітлювалася. Звісно, голки там збирати не будете, але для безпеки перехожих і якогось приємного дозвілля такого освітлення буде достатньо.

Остаточну вартість робіт будемо знати уже по їх завершенні. Бо в попередній проєкт було внесено деякі зміни — навіть по тому самому пандусу, щоб його зробити більш зручним. І за рахунок цього там збільшилися витрати по металу, вартість робіт. Також неподалік на гідропарку є альтанка, а поряд — своєрідна підпірна стінка, вже розмальована графіті, там уже і плити повідколювалися. Тому хочемо заодно привести до ладу і це місце, пофарбувати як слід. Бо коли дивитися з одного мосту на інший, то воно добре проглядається і альтанка там «вибивається» із загальної картини. А хочеться зробити все в комплексі, щоб було затишно, безпечно і гарно.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також