Міст біля «Крокодила» перекриють — для того, щоб відремонтувати

1233 0

Ми у соцмережах:

Міст біля «Крокодила» перекриють — для того, щоб відремонтувати

Не хочеш провалитися у воду — не гуляй по гідропарку. Рівняни нарікають, що старий дерев’яний міст біля скульптури «Крокодил», яким щодня користуються сотні перехожих, розвалюється на очах. Деякі дошки у настилі зогнили і небезпечно прогнулися. Та й сходи до мосту не в найкращому стані. Однак лагодити все це знову будуть не комунальники, а підприємці. Адже неподалік розташований ринок Дикого, до якого зручно добиратися саме завдяки парковим місткам. Кілька років тому «Торговий центр — Д» уже капітально відремонтував сусідній міст дорогою до базару — вклали понад мільйон гривень. Реконструкція цього мосту коштуватиме не менше.

Олена Нездюр, директорка ПП «Торговий центр — Д»:

— Ці дерев’яні мости у гідропарку не перебувають на нашому балансі, але ми ремонтуємо їх з власної доброї волі. Адже розуміємо, що ними активно користуються і відвідувачі ринку також. Зокрема, старий міст біля скульптури «Крокодил» ми неодноразово латали, але з плином часу він почав руйнуватися так, що лише поточним ремонтом настилу уже не обійтися — зогнили лаги, які тримають всі конструкцію. Тобто ходити по ньому тепер небезпечно.

Тому ми подали звернення до міської ради про те, що будемо за власний кошт ремонтувати цей аварійний міст і для цього потрібно на певний період його закрити. Відповідь на звернення чекали майже 30 днів, але нарешті отримали. Загалом підготовку до ремонту ми почали ще рік тому, закупили усі потрібні матеріали: деревина для настилу була сирою, тепер вона достатньо просохла, а ми ще просочили її спеціальним розчином, щоб не зогнила і прослужила довше. Зараз замовили спеціальні знаки, що попереджатимуть перехожих про те, що міст буде закрито на ремонт. Роботи триватимуть не менше місяця, адже хочемо зробити надійно, щоб прослужив не один десяток років.

Розпочати плануємо уже найближчими днями: можливо, навіть цього тижня. Все, що потрібно для ремонту, в нас є — робітники, інструменти, матеріал. Обійдеться такий ремонт у понад мільйон гривень. Зате сподіваємося, що результат буде довго тішити рівнян.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також